Acreditació web d'interès sanitari

dimecres, 28 d’octubre de 2009

RECEPTA DE PANELLETS

Ingredients:
  • ½ kg de farina d’ametlla
  • 400 g de sucre (pot ser llustre o glacé)
  • 6 rovells d’ou
  • 1 o 2 clares d’ou
  • ½ potet de vainilla
  • 1 potet d’essència de llimona o pell de llimona natural
Preparació:
  • Barregeu tots els ingredients i amasseu-los una estona fins a quedar una massa lligada.
  • Deixeu-la reposar, tapada, durant 24 hores.
  • L’endemà feu-ne boletes regulars.
  • Guarniu cada boleta amb pinyons o una ametlla sencera o ametlla a trossets o sucre llustre o cireres confitades o xocolata o ...
  • Prepareu una safata de forn amb farina i situeu separades les boletes. I perquè no se us cremin enganxeu un pa d’àngel sota cada panellet. 
  • Cuineu els panellets al forn calent, al Màxim, durant 3 minuts o menys.
Bona Castanyada!!!

dissabte, 24 d’octubre de 2009

ELS OUS I EL COLESTEROL

Si ens diagnostiquen hipercolesterolèmia. No cal que eliminem els ous de la nostra alimentació, ja que els nivells alts de colesterol no són conseqüència del consum d’un aliment en concret, si no de l’alimentació global.
L’ou és un aliment molt valuós i conté les proteïnes més completes, tot i que en els casos d’hipercolesterolèmia, no s’haurien de sobrepassar les dues o tres unitats d’ou a la setmana sense la necessitat d’eliminar-lo de la dieta.
EL COLESTEROL és un lípid necessari per a la majoria dels teixits del nostre organisme, el trobem al cervell, a la resta del sistema nerviós, al fetge i a la sang. També forma part dels àcids biliars que ens ajuden durant la digestió i fins i tot es troba present en hormones, membranes de cèl·lules,...
És a dir, que sense el colesterol no podríem viure. El nostre cos sintetitza colesterol a través dels greixos que ingerim en l’alimentació.
RECOMANACIONS QUE MILLOREN LA HIPERCOLESTEROLÈMIA:

  • Augmentar l’activitat física
  • Realitzar una dieta de protecció cardiovascular
  • L’alimentació diària ha de ser equilibrada, variada i suficient
  • Potenciar el peix blau, els làctics desnatats, l’oli d’oliva i els fruits secs
  • Beure força aigua
  • Evitar els fregits i les salses greixoses
  • Els productes de pastisseria i bolleria no estan recomanats en cap cas

dissabte, 17 d’octubre de 2009

Menú per Dinar 17 Octubre

Menú exemple d'un dinar de temporada tardor-hivern:
  • PRIMER PLAT: Minestra de verdures tricolor (patata, mongeta tendra, pastanaga, ceba i pèsols desgranats)
  • SEGON PLAT: Hamburguesa de vedella
  • GUARNICIÓ: Flamet d'arròs amb salsa de tomàquet
  • POSTRES: Rodes de taronja amb sucre
El dinar és l'àpat més important en quantitat i varietat d'aliments.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...