Acreditació web d'interès sanitari

dissabte, 23 de gener de 2010

ELS CÍTRICS

Els cítrics són un gènere de grans arbusts, d’uns 5 a 15 metres d’alçada, de fulla perenne. Els seus fruits són coneguts per l’alt contingut en vitamina C. Les fruites més comercialitzades, són la llimona, la taronja, la llima o llimona dolça, la mandarina i l’aranja.  

CARACTERÍSTIQUES NUTRICIONALS:
Són molt rics en vitamines (vitamina C, pro vitamina A, àcid fòlic) i minerals (potassi) i altres substancies beneficioses per l’organisme com els antioxidants (flavonoides, carotens). També són rics en components amb activitat prebiòtica que afavoreixen el creixement de la flora intestinal,  

BENEFICIS DEL CÍTRICS:  
  • Millora del transit intestinal i el restrenyiment. 
  • Lleuger efecte diürètic  
  • Recomanables per a hipertensos  
  • Poden ajudar a controlar els nivells de colesterol  
  • Molt recomanables per als esportistes degut als efectes antioxidants  
  • L’àcid cítric té acció desinfectant i alcalinitza la orina  
  • Afavoreix l’absorció del ferro  
  • La vitamina C participa en la formació de col·lagen  
RECOMANACIONS:
Una ració de cítric diària, però caldrà augmentar aquest consum en les persones fumadores i en les embarassades.

RECORDAR: Tots aquests beneficis no serveixen si no s’inclou els cítrics a una dieta variada i equilibrada assessorada per professionals de la Nutrició i Dietètica

diumenge, 10 de gener de 2010

RECOMANACIONS PER A L’ANÈMIA FERROPENICA

Causes:
  • Dèficit nutricional: ingesta baixa i mantinguda de ferro.
  • Disminució de l’absorció: operacions gàstriques, úlceres, malalties inflamatòries intestinal o celiaquia...
  • Augment de les necessitats: En la lactància, l’adolescència i l’embaràs.
  • Increment per pèrdues: hemorroides, menstruacions abundants,...
Símptomes:
Cansament, fatiga, debilitat, irritabilitat, pal•lidesa, falta de gana, caiguda dels cabells, nàusees, diarrees, úlceres bucals, etc...
Tractament dietètic:
L’objectiu és augmentar l’ingesta i l’aprofitament del ferro que ens aporten els aliments per tal de cobrir les nostres necessitats en ferro.
Consells alimentaris:
  • Mengi cada dia una ració de carn o aus o peix o marisc
  • Intenti arribar a les 2 racions de llegums setmanals
  • Mengi verdures i hortalisses a diari, i inclogui verdures de fulles verdes
  • Augmenti el consum de fruites i cítrics que contenen vitamina C
Tractament amb suplements:
Els suplements de ferro s’han de prendre amb l’estomac buit o amb un reductor del pH, és a dir, un àcid com la vitamina C.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...