Acreditació web d'interès sanitari

diumenge, 18 d’abril de 2010

L'ANORÈXIA NERVIOSA

L'anorèxia nerviosa afecta del 0,5 a l’1% de la població i s’inicia entre els 14 i 18 anys. La persona malalta redueix l’alimentació progressivament fins al rebuig complet del menjar, causant una desnutrició que pot esdevenir mortal.
Característiques que presenta la persona:
  • Rebuig a mantenir el pes
  • Por desmesurada a l'augment de pes
  • Deformació de la imatge corporal
Tipus d’anorèxia:
  1. Restrictiu
  2. Compulsiu/purgatori
Característiques de comportament:
  • Introversió i aïllament social
  • Comportament alimentaris estranys
  • Sentir ganes de vomitar a l'acabar de menjar
  • Irritabilitat i insatisfacció personal constant
  • Desig sexual inactiu
  • Capacitat de controlar el desig de menjar
  • Dificultat per a adonar-se dels seus estats interns i sentiments
  • Negació de la gana i la malaltia
Prevenció:
  • Reforçar l'autoestima
  • Ajudar a afrontar situacions difícils
  • Mostrar una actitud crítica
  • Mantenir una alimentació saludable
  • Donar una major importància a l’esmorzar
  • Procurar menjar en família
  • Evitar el desordre en els horaris
  • No mantindre la malaltia com un secret d’amics, perquè la seva vida pot estar en perill

dissabte, 10 d’abril de 2010

AGRESSIVITAT I ALIMENTACIÓ

La relació de la nutrició amb els desordres psiquiàtrics ha estat encara poc estudiada però cada vegada és més important en aquest trastorn. 
POSSIBLES CAUSES ALIMENTÀRIES:
  • Esmorzar pobre: Els nens que no prenen un esmorzar complet i saludable pateixen més sovint de nerviosisme, cansament, irritabilitat i conductes agressives.
  • Contaminació per plom: Un estudi a EEUU va mostrar que els nens que han sofert contaminació per plom presenten un major risc de conducta antisocial, delinqüència i agressivitat.
  • La manca d’àcids grassos omega3 a la dieta: Estudis amb presidiaris, alcohòlics i joves violents han descobert que un dèficit en àcids grassos omega3 propicia la depressió i l’agressivitat.  
RECOMANACIONS ALIMENTÀRIES:
  • Potenciar: 
Aliments rics amb omega3 (Ex: sardina, salmó, nous) 
Aliments rics en vitamines i minerals 
  • Limitar: 
Aliments processats: massa salats i massa dolços 
Begudes estimulants (Ex:cafè, nestea, redbull, coles,...)
Begudes alcohòliques
L’excés de proteïnes  
La Brioixeria industrial
CONCLUSIÓ:
Seguir una alimentació saludable: equilibrada, variada i suficient, i si cal, assessorada per professionals de la nutrició.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...