Acreditació web d'interès sanitari

dissabte, 19 de febrer de 2011

QUE PASSA SI TENIM UNA MANCA DE DISCIPLINA?

1.   Mals hàbits alimentaris ens afecten directament i deterioren la salut a la llarga
2.   Desordre d’horaris
a.   Ens saltem àpats:
                                         i.    No esmorzem
                                        ii.    Picotegem entre hores
                                       iii.    Realitzem incursions nocturnes a la nevera
3.   L’alteració del cicle horari ens porta al insomni
4.   Patim restrenyiment
5.   Glucèmies descontrolades
6.   Substitució de l’aigua per begudes ensucrades
RECOMANACIONS GENERALS:
  • Seguir una alimentació saludable
  • Realitzar activitat física
  • Respectar els horaris
  • Aprendre exercicis de relaxació
  • Mastegar bé i menjar a poc a poc
  • Procurar no saltar-se àpats i seguir un esmorzar equilibrat
  • Utilitzar coccions senzilles
  • Aigua, repartida durant el dia

dissabte, 12 de febrer de 2011

DISCIPLINA I ALIMENTACIÓ

Disciplina en alimentació és seguir una alimentació saludable: equilibrada, variada y suficient acompanyada de la pràctica d’exercici físic.
PUNT IMPORTANTS PER SEGUIR UNA BONA DISCIPLINA ALIMENTÀRIA
  • Varietat: incloure aliments de tots els grups
  • Equilibri just: és important la quantitat i qualitat
  • Organització: al llarg del dia
  • Dedicar 20 minuts mínims a l’àpat
  • Aprendre a dir, no gràcies: si no és el moment
  • No ser obsessiu: sobretot amb el pes
  • Activitat física: ser constant i no deixar de fer-ho
  • Descans nocturn: respectar les hores de son

dimarts, 8 de febrer de 2011

ESTRÈS

El terme estrès és un anglicisme que prové de la paraula anglesa stress que significa tensió o força constrictiva.
RECOMANACIONS GENERALS:
·         Seguir una alimentació saludable
·         Realitzar activitat física
·         Respectar els horaris i el cicle de la son
·         Aprendre i practicar exercicis de relaxació
·         Evitar les substàncies estimulants
·         Limitar el consum de cafeïna i alcohol
·         Mastegar bé per facilitar la digestió
·         Procurar no saltar-se àpats
·         Utilitzar coccions senzilles
ALIMENTS NO RECOMANATS:
·         Begudes estimulants
·         Begudes alcohòliques
·         Aliments picants
·         Aliments irritants
·         Aliments greixosos i coccions greixoses
CONCLUSIÓ:
Una alimentació que ajudi a combatre l’estrès és simplement una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient. Juntament amb l’activitat física.
Rosa Baró Vilà (Dietista-Nutricionista)

dissabte, 5 de febrer de 2011

CARIES DENTAL

És una erosió de la dent, causada pels bacteris de la placa dental. Com a resultat de la fermentació dels sucres els microorganismes generen un àcid produint un descens del pH en la superfície de la dent, que ataca l’esmalt i pot produir una lesió per la qual penetren els bacteris
  • Depèn de la freqüència de consum de sucre.
PREVENCIÓ:
  • HIGIENE DENTAL
  • BONA ALIMENTACIÓ:
    • Reduir el consum i la freqüència de sucres senzills
    • Evitar picar entre hores
    • Assegurar un consum mínim de fluor
  • ACCIÓ DELS FLUORURS: dentifricis amb fluor 
  • VISITA PERIÓDICA AL ODONTÒLEG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...