Acreditació web d'interès sanitari

dissabte, 28 de maig de 2011

DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ-10ªEDICIÓ

Avui 28 de Maig es celebra el “Dia Nacional de la Nutrició”. Una iniciativa posada en marxa des de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) per apropar a la població el món de l’Alimentació Saludable.
Aquesta és la 10ena edició i el lema és “POSA EXERCICI AL TEU PLAT”, per recordar-nos que l'activitat física és imprescindible per la salut i ens ajuda a sentir-nos bé i en forma.

La FESNAD promou hàbits saludables:

1. Hidratació.
2. Alimentació.
3. Activitat física.

Aquesta informació la trobarem al tríptic següent:
 

I recorda per un assessorament especialitzat i ajudar-te a millorar el teu estat de salut, així com els hàbits alimentaris i d'activitat física consulta al teu especialista.

dissabte, 21 de maig de 2011

ELS MITES ALIMENTARIS (II)

ELS SUPLEMENTS VITAMÍNICS
Seguint una alimentació saludable podem satisfer els nostres requeriments tant de vitamines com de minerals.
Només es recomana el consum de suplements vitamínics sota recomanació i control de professionals

PRODUCTES LIGHT
És aquell al qual se li ha reduït o eliminat algun dels seus components calòrics. Això significa que conté menys calories (un 30% com a mínim) que la versió no light del mateix aliment. 

NATURAL VOL DIR SÀ?
És important diferenciar els conceptes de “natural” i “sà” 
  • Natural: De la naturalesa o que ha estat produït per ella. Que no ha sofert cap elaboració o transformació. 
  • : Que és bo per a la salut.
És necessari evitar la idea que el que és natural és bo i el que és artificial és dolent o perjudicial.

LA LLET DESNATADA
Quan es sotmet la llet al procés de desnatat es redueix el seu contingut en greix i vitamines liposolubles. Aquest problema es resol enriquint la llet desnatada amb vitamina D.

dissabte, 14 de maig de 2011

EL MENJAR RÀPID

El terme “fast-food” o “menjar ràpid”, fa referència a aquell tipus de menjar de ràpida preparació i ràpid consum, que generalment es realitza fora de casa.
Tipus:
         ANGLOSAXONS: hamburgueses, salsitxes i patates fregides amb salses
         MEDITERRANIS: pizzes, tapes, falàfels, xauarmes, entrepans,...
Característiques Nutricionals:
         Elevada energia, greixos saturats i colesterol, hidrats de carboni i sodi (sal)
         Dèficit de fibra, vitamines i minerals
Consum en excés:
         Augmenta el risc d’obesitat, caries dental, malalties cardiovasculars, hipertensió arterial, acidesa...

dilluns, 2 de maig de 2011

Cicle Xerrades. Hàbits alimentaris i nutricionals per adolescents i joves de 12 a 18 anys

En el marc de la intervenció integral per a la millora de la qualitat de vida als barris Immaculada i Sol i Vista, s'inclou la següent activitat:
Cicle de Xerrades del Pla de Barris de Reus amb el títol:
HÀBITS ALIMENTARIS I NUTRICIONALS PER ADOLESCENTS I JOVES DE 12 A 18 ANYS
Ponent: Rosa Baró Vilà (Dietista - Nutricionista i Educadora en Obesitat Infantil)

L'activitat, gratuïta i oberta a tothom, es realitzarà en dues edicions:
Barri Immaculada

  • Barri Immaculada
    • Dia: Dimarts 10 de Maig
    • Hora: 18.00h
    • Lloc: Mas Anglès Plaça Celdoni Vilà i Torroja, 1
  • Barri Sol i Vista
    • Dia: Dimecres 11 de Maig
    • Hora: 15.15h
    • Lloc: C/Roger de Llúria, 36
Per a més informació i inscripcions:
    Barri Sol i Vista
  • Barri Immaculada:
Dimarts de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00h
(Mas Anglès. Plaça Celdoni Vilà i Torroja, 1)
  • Barri Sol i Vista:
Dilluns de 11.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00h
(C/ Roger de Llúria, 36)
O bé a través de la bústia electrònica:
  • barriimmaculada@reus.cat 
  • barrisolivista@reus.cat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...