Acreditació web d'interès sanitari

dijous, 23 de juny de 2011

LA RESSACA

L’organisme intenta metabolitzar i rebutjar les substancies tòxiques que ingerim entre les quals trobem l’alcohol. Quan s’ha consumit en excés es produeixen els símptomes clàssics de la ressaca: deshidratació, mal de cap, marejos, vòmits, visió borrosa, dolor muscular, d’articulacions i acidesa d’estómac.
Si no volem patir els anteriors símptomes, la millor opció es no beure alcohol o no beure’n en excés, però si tot hi això has begut segueix els següents consells:
  • Dormir i descansar
  • Dutxar-se acabant amb aigua freda
  • Evitar irritar més la mucosa de l’estómac
  • Hidratar l’organisme
  • Consumir verdures, hortalisses i fruites
  • Evitar els productes excitants
  • Activar-nos
  • Pot ajudar-te un analgèsic, sense abusar-ne 
Pensar dues vegades abans de beure begudes alcohòliques i valorar les conseqüències

dissabte, 18 de juny de 2011

LA CUINA FORA DE CASA...

CUINA FRANCESA:
País de grans cuiners i base de la cuina occidental
Plats i característiques
Esmorzar francès: acompanyat de brioixeria 
Plats: Croque monsieur, Quiche lorraine, Cassoulet, Escargots (caragols), Ratatouille 
Pa: baguette 
Postres: Crepes, Souffle 
Altres: Mostassa de Dijon, Foie gras, Formatges per cada dia de l'any

CUINA ITALIANA:
País conegut per les pizzes i les pastes
Nord d’Itàlia: 
Influencies d’Àustria i Hongria: amb plats com el xucrut, la sopa agre, els gnocchi i els tortel·lini 
Salses: pesto i bolonyesa 
Embotits: mortadel·la 
Vinagre de Mòdena
Formatges: parmigiano reggiano i grana padano
Itàlia central: 
Influencies Mediterrànies: amb plats a base de verdures: minestrone o carxofes, bajoques, carabassó, ceba... amb oli d’oliva i especies com la menta, el romer, la canyella,...
Sud d’Itàlia: 
Plat senzills: pasta i les famoses pizzes
Les illes: Sardenya i Sicília: 
La millor pasta: gràcies a la qualitat de la farina 

CUINA ALEMANYA: 
País de la salsitxa i la cervesa
Plats i característiques 
Salsitxes: alemanya fabrica 1500 tipus diferents 
Xucrut 
Pa i Postres: Brezel i pa de sègol. I de postres pastissos de formatge o de poma

      dimecres, 15 de juny de 2011

      REUS VIU EL VI


      En motiu de la 3edició de la REUS VIU EL VI a continuació coneixeràs que ens aporta aquesta beguda:

      El vi és un producte de la fermentació alcohòlica del most de raïm sa i madur.
      CONSUM:
      És aconsellable un consum moderat d’1 o 2 copes de vi al dia acompanyant els àpats.
      VALOR NUTRITIU:
      Conté aigua, alcohol, sucres no fermentables, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B (B1, B2, B5 i B6), a més de substàncies colorants i tanins.
      PROPIETATS:
      L’efecte més positiu per a la salut és la seva capacitat antioxidant
      • Ajuda al sistema cardiovascular
      • Estimula la secreció dels sucs gàstrics i obre la gana
      • Retarda la demència senil (beure per recordar, no per oblidar)
      CONTRAINDICAT:
      En persones amb problemes hepàtics o triglicèrids alts o excés de pes o embarassades o si es consumeix algun tipus de medicació que pugui causar interaccions o joves i adolescents en edat de creixement.

      El vi és una beguda alcohòlica i, en excés, pot produir tots els efectes negatius sobre l'organisme que comporta l'abús de qualsevol beguda alcohòlica

      dilluns, 13 de juny de 2011

      DIETES (SENSE) MIRACLE

      Cada any trobem noves propostes per aprimar-nos rapidament i sense esforç, impulsades amb autèntiques campanyes de màrqueting, que aconsegueixen un nombre substancial de seguidors. Cal que en desconfiem.
      • COM IDENTIFICO UNA DIETA MIRACLE?
      Quan ens ofereix promeses impossibles. El miracle en la majoria de casos es la pèrdua de líquids del cos. Així, ens aprimem a costa de la pròpia salut i de forma temporal.
      • QUINS PERILLS HI HA DARRERA D’AQUESTS MÈTODES?
      Molts: des de danys psicològics, a trastorns alimentaris o malalties carencials per la falta d'algun nutrient o malalties cardiovascular o càlculs renals o insuficiència renal...
      • QUINA ÉS LA DIETA DE MODA D’AQUESTA TEMPORADA?
      La dieta miracle de moda d’aquest estiu és la promoguda pel francès Pierre DUKAN. I l’Agencia Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) i l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (AEDN) ens alerten que és un "frau", és il·legal i no serveix per aprimar si no que suposa un risc per la salut pública.
      Degut al següent:
      • Absència de fonament científic. 
      • Promet resultats "ràpids" i "màgics" 
      • Prohibeix el consum d'un aliment o grup d'aliments 
      • Conté llistes d'aliments "bons" o "dolents" 
      • Exagera la realitat científica d'un nutrient 
      • Aconsella productes dietètics als quals s'atribueixen propietats extraordinàries 
      • Inclou relats, històries o testimonis per aportar credibilitat, 
      • I conté afirmacions que contradiuen a col·lectius sanitaris de reputació reconeguda.

      dissabte, 4 de juny de 2011

      5 CLAUS PER A LA INNOCUÏTAT DELS ALIMENTS - OMS

      1. MANTINGUEU LA HIGIENE
      • Renteu-vos les mans i totes les superfícies, estris i equips
      • Protegiu la cuina d'insectes, mascotes i d'altres animals
      1. SEPAREU ELS ALIMENTS CRUS DELS CUITS
      • Separeu els crus dels cuits, amb recipients, equips i estris separats
      1. CUINEU ELS ALIMENTS COMPLETAMENT
      • Cuineu completament els aliments per assegurar que arribin als 70ºC
      1. MANTINGUEU ELS ALIMENTS A TEMPERATURES SEGURES
      • No deixeu aliments cuits a temperatura ambient i conserveu-los preferentment sota els 5ºC
      • No descongeleu els aliments a temperatura ambient
      1. UTILITZEU AIGUA I ALIMENTS SEGURS
      • Utilitzeu aigua de xarxa potable
      • Renteu les fruites i les hortalisses minuciosament, especialment si es consumeixen crues
      • No utilitzeu aliments després de la data de venciment
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...