Acreditació web d'interès sanitari

diumenge, 22 d’abril de 2012

SANT JORDI SALUDABLE


Una entrada de llibres en un bloc de consells dietètics i nutricionals saludables? 
Doncs si! 
Sobretot després de saber que el llibre més venut en no ficció durant el 2011 va ser El método Dukan.
A continuació podeu clicar a les diferents opcions per aquest 2012, tan per als grans com per  als petits, que ens parlen d’Alimentació i sobretot ens ajuden a que esdevingui més Saludable





Bon Sant Jordi!!!


SANT JORDI INFANTIL SALUDABLE


A continuació trobareu diferents opcions per aquest 2012 que ens parlen d’Alimentació recomanats, però encara no llegits, per Rosa Baró Vilà
Bon Sant Jordi!!!



Títol: La Filomena Llaminera

Fitxa tècnica:
Data de publicació: Març del 2012
Idioma: Català
ISBN: 978-84-15456-06-3
Editorial: Cossetània
Preu: 13,50 €

Un llibre per a l'educació en la salut que ens proposa receptes de postres, esmorzars i berenars saludables i altres consells culinaris per a pares i fills
Sinopsis:
Un llibre on és potència especialment el valor nutritiu i saborós de plats llaminers, senzills i divertits, que poden formar part d'una dieta sana i equilibrada. aquesta obra pot contribuir, també, a l'educació del paladar dels infants, una tasca per a la qual són necessaris temps i dedicació i que és vital per al desenvolupament físic i emocional dels fills.
Autora: Josefina Llargués
Mestra d'Educació Especial, Llicenciada en Psicopedagogia, logopeda, postgraduada en Psicopatologia Clínica i màster en Salut i Nutrició.


Títol: La petita ciència de la salut
Fitxa tècnica:
Data de publicació: 04/03/2011
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-08-10067-6
Editorial: Planeta
Preu: 18,90 €

Un llibre per ensenyar a nens i no tan nens a viure una vida saludable i fomenta hàbits saludables com el menjar sa i el llegir
Sinopsis:
Un llibre centrat en els hàbits saludables i l’alimentació, que ofereix solucions i consells sobre la importància de la higiene, el descans i les necessitats nutricionals i un autotest sobre hàbits saludables.
Autor: Dr. Valentí Fuster
Director general de l'Institut Cardiovascular de l'hospital Mount Sinai de Nova York i del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) a Espanya. Integrar la investigació amb la promoció de la salut a través de l'educació de la població.

Títol: L’Alimentació al teu abast
Fitxa tècnica:
Data de publicació: 07/09/2010
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-9754-462-7
Col·lecció: Oniro
Preu: 9,95 €

Un llibre sobre la importància de mantenir una alimentació sana i equilibrada, gaudint dels aliments. Recomanat a partir de 7 anys
Sinopsis:
Un llibre que ens resolt preguntes com les següents: Per què prefereixes menjar patates fregides en lloc d'endívies? Per què diuen que cal prendre fruita i verdura cada dia?
La resposta a moltes d’aquestes preguntes és: Per créixer, per tenir forces i per no caure malalts, necessitem menjar diverses vegades al dia i consumir una mica de tot. Si aprens a conèixer millor els aliments i a cuinar tu mateix, menjar sa es convertirà en un plaer.
Autor: Michèle Mira Pons
Periodista independent, té passió pels temes del medi ambient i la sanitat pública i per tot allò relacionat amb els canvis en la nostra manera de viure.


Títol: Els consells de la Nutrinanny
Fitxa tècnica:
Data de publicació: Febrer del 2012
Idioma: Català
ISBN: 978-84-6641-466-1
Editorial: Columna
Preu: 17,90€

Llibre de consulta ràpida i fàcil orientat a aconsellar els pares amb fills entre 3 i 12 anys en qüestions alimentàries quotidianes
Sinopsis:
Un manual de consulta per a pares que busquin respostes i solucions senzilles als problemes quotidians de l'alimentació dels fills. Un acte quotidià, que s'ha de fer uns 5 cops al dia i cal fer amb previsió, planificació, organització, imaginació i paciència perquè és una tasca molt difícil, tot i que, apassionant i satisfactòria. Els consells que dóna l'autora estan basats en estudis científics.
Autora: Lucía Bultó.
Tècnic Superior en Dietètica i Nutrició. Diplomada en Dietètica Superior per la Universitat de Nancy, França. Membre de l’Associació Espanyola de Dietistes Nutricionistes. Dirigeix el Centre d'assessorament en Dietètica i Nutrició, a Barcelona, des de 1991.

SANT JORDI ADULT SALUDABLE

A continuació trobareu diferents opcions per aquest 2012 que ens parlen d’Alimentació recomanats, però encara no llegits, per Rosa Baró Vilà
Bon Sant Jordi!!!


Títol: Mateixos aliments ... menys calories
Fitxa tècnica:
Data de publicació: Març de 2012
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-480-0501-6
Editorial: Cúpula
Preu: 16,00€

Una guia que t'ajudarà a fer una llista de la compra pràctica i a escollir els productes que més t'agraden, i menys calories t'aporten. Basat en Eat This, Not That
Sinopsis:
Un llibre o guia que t'ajudarà a orientar-te en el lloc on realment hauria de començar tota alimentació: la llista de la compra. Saber triar entre els centenars d'opcions pot significar un canvi abismal en la teva salut. Amb aquesta convicció s’ha analitzat i comparat el contingut calòric de centenars de productes alimentaris, organitzats per categories, perquè puguis escollir els més saludables. La informació està organitzada en taules, quadres, destacats i il·lustracions, per resultar un manual útil i fàcil de comprendre.
Autora: Pilar Munné
Dietista-Nutricionista per la Universitat Blanquerna, i llicenciada en Administració i Direcció d'Empresa per la Universitat Internacional de Catalunya. Membre de l'AssociacióCatalana de Dietistes-Nutricionistes (ACDN) i del Grup de Treball d’Alimentacióen al Gestació i la Infància (GTAGI). També escriu el bloc: http://www.thesmartspoon.com

Títol: Secrets de la gent sana
Fitxa tècnica:
Data de publicació: Febrer del 2012
Idioma: Castellà
ISBN: 978-84-998-9389-1
Editorial: Random House Mondadori
Preu: 9,00€

Un llibre que ofereix al lector cinc claus amb les quals adquirir o reprendre aquells hàbits de vida més beneficiosos per intentar millorar i/o conservar la salut
Sinopsis:
El llibre ajuda a adquirir hàbits senzills i saludables i evitar allò que ens resulta perjudicial per la salut, centrant-se en l'alimentació, els hàbits, els costums socials del menjar o no menjar,... i la necessitat de prendre consciència sobre el que nosaltres podem fer.
Autors: Julio Basulto i María José Mateo
Julio Basulto. Dietista-Nutricionista. Responsable de Recerca i Assessoria Científica del Grup de Revisió, Estudi i Posicionament de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes. Editor de la Revista Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica, antiga Activitat Dietètica.
María José Mateo. Periodista, assessora i redactora independent en temes de comunicació en salut. Responsable de diverses campanyes a l'agència Saatchi & Saatchi que van rebre premis com el One Show o l’Àspid d'Or.

Títol: El menjar de la família
Fitxa tècnica:
Data de publicació: Març del 2012
Idioma: Català
ISBN: 97-884-826-4537-7
Editorial: La Magrana
Preu: 30,00€

Com organitzar la casa com un restaurant per tenir el menú a punt en el moment de menjar
Sinopsis:
Menjar bé i variat és una necessitat que aporta qualitat de vida, però també és un plaer. Gràcies a aquest llibre podrem planificar diferents menús per a cada dia de la setmana, amb ingredients frescos i elaboració acurada però fàcil, perquè poguem aprofitar l'experiència del dia a dia en la cuina del reconegut com a millor restaurant del món, El Bulli.
Autor: Ferran Adrià
Cuiner considerat durant diversos anys com el millor xef del món i copropietari del restaurant El Bulli, fins 2011, que va rebre al llarg de la seva història les màximes distincions gastronòmiques.

Títol: iCook
Fitxa tècnica:
Data de publicació: Abril del 2012
Idioma: Català
ISBN: 978-84-6641-507-1
Editorial: Columna
Preu: 19,95€

El manual de cuina per a emancipats. per saber que s'ha de menjar i com és pot cuinar
Sinopsis:
Un manual per a l'alimentació moderna que parteix de zero i que et guiarà en cada pas cap a la teva independència nutricional amb propostes concretes i aplicables. Com per exemple: Els Grups d'aliments, Les normes bàsiques sobre seguretat alimentària i 40 models de menús per cuinar en 20 minuts.
Autor: Isma Prados
Va començar a treballar en un bar i va descobrir el plaer de donar menjar i beure. Als fogons de diversos restaurants va aprendre a gaudir-ne. A tv3 va convèncer una audiència fidel que cuinar podia ser divertit i molt, molt gratificant i des d'abril de 2011 condueix el programa d'alimentació i gastronomia avui cuines tu (laSexta2).

dimarts, 17 d’abril de 2012

LA COLIFLOR

Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir d'aquesta nova entrada:
RECOMANACIONS:

 • La coliflor és una inflorescència de forma arrodonida, carnosa i de grans dimensions.
 • Pertany a la família de les Crucíferes, com per exemple: bròquil, col blanca o cabdell, col llombarda, coliflor, nap, rave...
 • Ens mengem la part rodona i blanca anomenada massa.
 • Té un sabor suau, i de vegades amb una mica dolç.

CONSUM:
 • La coliflor és una verdura que la trobarem al mercat de setembre a juny (cultivada al aire lliure).
 • A l'hora de comprar, s'aconsella triar les que presentin una massa neta, ferma i compacta, amb fulles verdes i tendres.
 • Si té taques marronoses, inflorescències separades o parts toves, significa que és vella. També convé descartar les que presentin motes, perquè s’associen a fongs o insectes.
 • I si presenten fulles petites que sobresurtin de la massa o una massa granulosa no impliquen una mala qualitat, l’important és una massa compacta i ferma.
 • Un cop a casa, la coliflor s'ha de conservar a la nevera, embolicada en una bossa de plàstic perforada. D'aquesta manera la podem conservar durant una setmana. I no rentar-la fins al moment en què hagi de ser consumida.
 • Sabies que...també la podem congelar?. Els cabdells, més ferms i blancs, s'escalden durant uns minuts en aigua bullint, es refreden ràpidament i es congelen en racions per al consum que pot ser fins a uns vuit mesos!
 • La forma més saludable de preparar-la és cuita sola o amb patates o en forma de puré. Resulta més indigesta si es consumeix fregida, estofada, arrebossada o gratinada.

PROPIETATS DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:
 • El principal component de la coliflor és l'aigua, un baix contingut d'hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos, fent-la un aliment baix en calories.
 • Igual que la resta de verdures es considera bona font de fibra i exerceix sobre l'organisme una acció diürètica, laxant i depurativa de la sang.
 • També és antireumàtica i antiartrítica gràcies als minerals que conté.
 • Entre els quals es troben el potassi, el fòsfor, el magnesi, el calci i el ferro. El calci és de pitjor aprofitament que el que procedeix dels làctics que són font important d'aquest mineral, tal com passa amb el ferro, l'absorció és molt més gran quan procedeix d'aliments d'origen animal.
 • Les fulles contenen vitamina A i la inflorescència vitamina C. També posseeix àcid màlic i cítric.

Composició 100g de coliflor
Energia
25kcal
Hidrats de Carboni
3g
Proteïnes
2,2g
Fibra
2,2g
Vitamina C
67mg
Potassi
350mg
Fòsfor
60mg


dilluns, 2 d’abril de 2012

SETMANA SANTA SALUDABLE

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat.

El nom prové de la munna terme àrab que significa "provisió de la boca", regal que els moriscos feien als seus senyors.

Les mones presenten una gran varietat. En un principi era una massa de pastís amb ous durs, però amb el temps els ous van esdevenir de xocolata i al final va acabar esdevenint la base de la mona.

Objectiu: Mantenir el pes
La millor manera d'evitar augmentar de pes durant la Setmana Santa, és planificar i mantenir un balanç equilibrat entre la ingesta d'aliments i l'activitat física.

L'ACTIVITAT FÍSICA:
L'exercici és un hàbit molt saludable i adequat per a tota la població en general. Per aquest motiu, qualsevol activitat física que es realitzi, per molt petita que sigui, sempre és positiva.
 • Potenciar les activitats festives
 • Iniciar activitats de primavera: Anar d’excursió, Fer passejades vora el mar,...
 • I si tenim vacances planificar-les actives

I acompanyem l'activitat física diària amb els consells bàsics d’alimentació saludable que t’aconsellarà el Dietista-Nutricionista de confiança.

Bona Pasqua!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...