Acreditació web d'interès sanitari

dimecres, 31 de juliol de 2013

CALENDARI AGOST 2013

El servei de Nutrició i Dietètica que hi ha darrera aquest blog romandrà tancat durant aquest mes d'agost perquè estarà de trasllat
Obrim la consulta el dia 2 de setembre de 2013 al Centre DAU de Reus a la Raval Santa Anna 43-45, 2-2 (davant l'ABACUS). Localització
La nova consulta canvia de telèfon i serà el 977.34.24.14, i mantindrà el correu electrònic rosabarodiet@gmail.com, també podreu contactar via mòbil al 680.53.18.03.

En la nova consulta continuarem oferint consells i fomentant hàbits alimentaris i estils de vida saludables al centre de Reus i també estem d'enhorabona perquè ampliem els serveis, com per exemple el de formació amb xerrades i tallers en grup per a totes les edats.

Per conèixer les novetats segueix aquest blog o consulta la web http://www.centredau.com/ 

dijous, 25 de juliol de 2013

CONSELLS REUS DIRECTE 6

Gràcies a la secció quinzenal amb ReusDirecte ja podeu llegir més consells d'alimentació, nutrició i dietètica.
ReusDirecte

Article 6: Els gelats, pla o barca?
Potser no sàpigues el perquè d'aquesta pregunta del títol... cal ser de Reus i ja fadrí per recordar-la, jo no l'he sentida mai però sempre m'han explicat que quan compraves un gelat a tall en Jaumet, el gelater, preguntava ... 

Llegeix l'article integrament aquí

dilluns, 22 de juliol de 2013

CANVI D'ADREÇA SETEMBRE 2013

Benvolguts i benvolgudes seguidors i seguidores del blog,

EM TRASLLADO!
Em complau informar-vos que el Servei de Nutrició i Dietètica es traslladarà a la nova Consulta del Centre DAU de Reus a partir de dilluns 2 de setembre de 2013.

Nova adreça:
Centre DAU
Raval Santa Anna 43-45, 2-2 (davant ABACUS)
43201 Reus
Tlf.   977.34.24.14

En la nova consulta continuaré oferint consells i fomentant hàbits alimentaris i estils de vida saludables al centre de Reus i també estem d’enhorabona perquè ampliem els serveis, com per exemple el de formació amb xerrades i tallers en grup per a totes les edats, us mantindré informats en aquest mateix blog o podreu trobar més informació a http://www.centredau.com/

Faig un canvi i vaig a una consulta nova i diferent, encetant un nou projecte i període vital. 
Us hi espero!

dijous, 11 de juliol de 2013

EL MELÓ

A continuació pots llegir la meva aportació de la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper:
El Meló
enterbio.es

RECOMANACIONS:

  • Fruita de forma rodona o ovalada i de pes molt variable (700g-4kg) de color verd, groc o ataronjat segons la varietat a la qual pertanyi i sabor molt dolç, especialment quan està madur.
  • Al mercat és convenient escollir els melons que siguin durs i no presentin marques. Fins que el meló no aconsegueix la seva maduresa el seu gust recorda al del cogombre i un cop madur es pot degustar l'exquisit i refrescant sabor dolç que presenta.
  • Per saber si un meló està madur, cal agafar-lo entre les mans amb fermesa i pressionar suaument els extrems, si cedeix una mica significa que està ben madur i és el moment ideal per consumir-lo.
  • Si no hem encertat en l'elecció i és verd, el podem deixar madurar uns dies sencer. En canvi, s'han de rebutjar els exemplars passats que s'identifiquen per la seva escorça enganxosa.
CONSUM:

  • La millor època del meló és durant l'època d'estiu, des del mes de Juliol al mes de Setembre.
  • Si volem consumir el meló una mica fred és suficient refrescar-lo a la nevera una o dues hores abans de servir.
  • Per una millor conservació un cop obert el meló convé mantenir les llavors perquè es conservi millor el seu gust i les seves propietats i guardar-lo a la nevera cobert amb un film transparent, perquè el meló absorbeix fàcilment el sabor d'altres aliments.
  • El meló es consumeix per postres però segur que més d'un dia d'estiu el trobarem com a primer plat i acompanyat de pernil però també el podem acompanyar amb salmó fumat, prova-ho.
  • Una fruita ideal per servir en diferents versions de tall com per exemple a rodanxes, farcit o acompanyat d'altres fruites com les groselles o les maduixes silvestres. També pot formar part de sorbets i gelats o en forma de púding.
  • De primer plat també podem utilitzar-lo en cremes fredes i amanides d'estiu, amb fulles de menta fresca amanit amb oli i llimona, taronges i créixens o amb api molt picat, cebes i olives.
  • Menys habitual és incloure'l com a guarnició de carn rostida, foie gras o pollastre rostit.
PROPIETATS DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:

  • Es destaca del meló la seva composició en d'aigua que és d’un 80%, fet que li aporta escasses calories per la qual cosa és recomanat en persones amb sobrepès o obesitat, sempre en la quantitat adequada a una ració per àpat.
  • Conté beta-carotè (provitamina A), en les varietats de polpa taronja o vermellosa, que posseeix gran poder antioxidant i pot transformar-se, segons les necessitats de l'organisme, en vitamina A molt útil per al bon estat del cabell, la pell, les mucoses, els ossos i la vista.
  • Aporta minerals com el magnesi i el potassi. També conté més quantitat de sodi que la resta de fruites fresques. El cas de persones amb insuficiència renal hauran de controlar el seu consum.
Composició 100g de meló
Energia
52 kcal
Hidrats de Carboni
13 g
Fibra
0,8 g
Vitamina C
32 mg
Potassi
320 mg
Magnesi
11,8 mg

diumenge, 7 de juliol de 2013

CONSELLS REUS DIRECTE 5

Gràcies a la secció quinzenal amb ReusDirecte ja podeu llegir més consells d'alimentació, nutrició i dietètica.
Article 5: Els aliments que ens posen morenos?
ReusDirecte
En aquest dies d'estiu ens comencem a preocupar pel nostre color de pell, unes persones el tenen més potenciat que d'altres, gràcies a certa facilitat, al tipus de pell,.... 
En el teu cas potser tan recomanat alguna vegada que incorporis alguns aliments per aconseguir un bronzejat més eficaç i intens?, ara veurem perquè... 

Llegeix l'article integrament aquí
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...