Acreditació web d'interès sanitari

dimarts, 24 de desembre de 2013

COM GAUDIR LES FESTES I NO GUANYAR PES?

Si busques la formula màgica et recomano que vagis al cinema a veure alguna estrena de Nadal perquè a continuació trobaràs uns trucs realistes per menjar, gaudir i per no perdre la salut durant els àpats de festes. Però amb l'única condició que posis una mica de seny perquè sense esforç no té cap mèrit.
  1. Pensa i reflexiona. El període de Nadal dura unes 3 setmanes, on farem 63 àpats entre esmorzar, dinar i sopar. Els àpats de festa més típicament obligatoris són de 4 a 6 (Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Any Nou i Reis). Si fem els 57-59 restants de manera equilibrada i saludable, el cos no patirà. Continua la rutina la resta d'àpats, ara saps que no tens excusa si augmentes de pes.
  2. Mantenim horaris. Ara hem diràs molt bé però jo també tinc trobades d'empresa o amb amics o companys, doncs més motiu per planificar i reflexionar sempre abans d'escollir que menjarem i quina quantitat en menjarem, sempre podem demanar ½ racions o compartir els plats.
  3. Més extres doncs MÉS exercici. T'ajudarà a reduir l'ansietat pels dolços i a augmentar la despesa energètica, sobretot els dies que segur hi haurà un augment del consum energètic.
  4. Les temptacions i els pica-piques. Els productes de picar tan dolços com salats cal mantenir-los ben guardats i ben envasats. Un aperitiu molt llarg o començat amb molta gana i una sobretaula molt avorrida o abundant poden passar-nos factura però encara més si tenim les restes a casa sempre a l'abast.
  5. Rehidratem-nos. Els excessos nadalencs poden conduir-nos a petites ressaques tant pel que fa als menjars copiosos com les beguda. Podem trobar-nos amb plats més salats, més greixosos, més dolços o amb begudes alcohòliques que no estem acostumats, o no hauríem d'estar acostumats. Aquest fet provoca deshidratació general i només és soluciona amb aigua.
Recorda que l'objectiu d'una festa és aconseguir passar-ho molt bé, gaudir, riure i compartir amb tots i cadascun dels nostres familiars i amics.

Bones Festes Saludables!

dilluns, 23 de desembre de 2013

dimecres, 11 de desembre de 2013

CONSELLS REUS DIRECTE 9

Gràcies a la secció de Salut de ReusDirecte ja podeu llegir més consells d'alimentació, nutrició i dietètica.
Imatge ReusDirecte
Article 9: Quan el colesterol és un problema
Sense el colesterol no podríem viure perquè és un lípid necessari per a la majoria dels teixits del nostre organisme, el trobem al cervell, a la resta del sistema nerviós, al fetge i a la sang. També forma part dels ... 

Llegeix l'article integrament aquí

dilluns, 9 de desembre de 2013

ELS PORROS

Imatge de http://gastrohuerto.blogspot.com.es/
Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir d'aquesta nova entrada:
Els Porros:
  • El porro pertany a la mateixa família que hortalisses com els alls, les cebes i el cibulet (cebollino)
  • Són rics en olis essencials sulfurats volàtils i picants.
  • Pes escollir els millor cal fixar-nos en la tija blanca, recte i consistent, sense marques, i les fulles seran d'un color verd fosc i planes.
  • Vigilem els que tinguin fulles groguenques, toves, descolorides o en mal estat.
  • Per preparar-los pel consum cal tallar la tija en sentit longitudinal i rentar amb aigua les fulles. S'han de separar d'una a una per així poder eliminar la terra que queda entre elles. 

Consum:
  • La temporada va de la tardor a la primavera, encara que en trobem al mercat durant tot l'any.
  • A casa, els porros es mantenen en bon estat a la nevera unes 2 setmanes crus. I cuits cal consumir en màxim 2 dies.
  • També els podem congelar duran uns 3 mesos. Per cuinar-los, sense descongelar perquè perdríem textura i gust.
  • En cuina el sabor suau fa que es pugui afegir a un gran nombre de plats, com guisats de carn i peix, de llegums o a la paella o la pizza o la pasta. I també com a ingredient principal en purés i cremes, o en la vichyssoise.
  • Sabies que... els porros es poden consumir crus? si són tendres picar-los molt fins i es poden afegir a amanides. I que... les fulles verdes també es consumeixen? en brous i per donar gust a guisats.
Propietats dietètiques i nutricionals:
  • Porta gran quantitat d'aigua i baix contingut en hidrats de carboni, per tant és un aliment poc energètic. 
  • Rics en minerals com el potassi i magnesi.
  • També són una bona font de folats i vitamines C i B6, encara que aquestes en menor quantitat. Els folats ajuden a produir glòbuls vermells i blancs, al material genètic i la formació d'anticossos del sistema immunològic.
  • Adequat en dietes de control de pes degut al baix aport energètic i a l'efecte diürètic del potassi.
  • CompteEl consum excessiu pot ocasionar flatulències (gasos).

Composició 100g de porro
Energia
23 kcal
Hidrats de Carboni
3,7 g
Fibra
2,8 g
Vitamina C
18 mg
Potassi
256 mg
Magnesi
11 mg

Més informació al bloc de l'hora del tupper

dissabte, 7 de desembre de 2013

ACTIVILANDIA (parc temàtic virtual)

Tots sabem que l'alimentació equilibrada i la pràctica d'exercici físic són hàbits saludables i, sabem que també són agradables i divertits?

Descobrim-ho a Activilandia (parc temàtic virtual de promoció dels hàbits saludables) posat en marxa per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). 
Aquesta iniciativa està especialment indicada per a infants de 6 a 12 anys, però també aporta contingut informatiu per a pares i mares o educadors. 

El seu principal objectiu és transmetre que, petits canvis en l'estil de vida, poden aconseguir grans beneficis en salut. Important per poder canviar les últimes xifres: el 45% dels nens i nenes de sis a nou anys presenta excés de pes (sobrepès o obesitat).

A Activilandia trobarem jocs, vídeos, música, descàrregues, animacions, etc. i és accessible a través d'Internet i aplicació de mòbil.

Els canvis que es pretenen fomentar són:

  • Promoure alimentació saludable
  • Potenciar fruites i verdures
  • Controlar la quantitat d'aliments amb greixos i sucres afegits
  • Consumir menys sal i/o aliments salats
  • Beure aigua com a beguda d'elecció
  • Potenciar l'exercici habitual i divertit
  • Disminuir el temps d'activitats sedentàries
  • Practicar esport en família, a l'escola, amb amics...

dilluns, 2 de desembre de 2013

DESEMBRE TEMPS DE

Imatges amb la llista de productes vegetals de temporada: Les fruites hortalisses són riques en aigua, minerals, vitamines i fibra que ens ajuden a mantenir el pes sota control i aporten antioxidants que combaten els radicals lliures, protegeixen l'intestí i retarden l'envelliment.

Procurem consumir sempre el que la terra ens dóna en el seu moment i el nostre cos i la nostra butxaca (ja que és més barat el producte de temporada) ho agrairà.

A cada temporada el més fresc!
Desembre temps de...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...