Acreditació web d'interès sanitari

dimarts, 23 de desembre de 2014

divendres, 19 de desembre de 2014

CONSELLS DE NADAL 2014

S'acosten les festes de Nadal i és normal estar preocupat per la possibilitat de pujar el pes que les estadístiques ens diuen que podem guanyar! Però tot té solució, amb una mica de força de voluntat i seguint els consells que hi ha a continuació podrem gaudir de les festes i alhora no ens haurem de preocupar quan aquestes hagin acabat!

  • Anem a comprar amb l'estómac ple i amb la llista feta! Així ens estalviarem arribar a casa i veure que hem comprat molt més del que necessitem.
  • Recordem que és millor comprar poc i de qualitat.


Durant el dia de festa:


  • No ens saltarem cap àpat! Si mengem amb normalitat evitarem acumular sensació de gana i desprès menjar en un àpat la ració de tota una setmana!
  • Menjarem a poc a poc i sense presses, recorda que els àpats de Nadal poden durar hores. Tenim temps...
  • Evitem abusar de begudes ensucrades i alcohòliques. Ens aporten calories buides!
  • Aprofitarem les estones de temps lliure per fer activitat física. Podem sortir a caminar amb la família, practicar l'esport que més ens agradi o senzillament jugar amb els més petits de la casa.

I desprès del dia de festa, què fem?

Haurem de beure força aigua, infusions o caldos vegetals, potenciar el consum de fruites i verdures, moderar el consum de carns greixoses, dolços, brioxeria i coccions energètiques. Tot afegint la pràctica dactivitat física regular!


Molt bon Nadal i bon any nou 2015 saludable! 
Quantitat d'hidrats de carboni dels postres de Nadal, elaborat per la Fundació Alícia
Escrit per l'alumna en pràctiques (CFGS Dietètica i nutrició 2014/15): Jordina Bargas Sabat

divendres, 12 de desembre de 2014

Protocol a taula (Part 2)

Durant les festes ens podem trobar en aquell moment que ens demanen parar taula i ens falta una ajuda per recordar el protocol de com fer-ho.
Per això us adjunto unes imatges explicatives que ens poden servir molt en àpats formals i informals com per exemple durant aquests dies de Nadal.
La decoració de la taula ja és a gust de cadascú, per exemple els tovallons sobre el plat (creant formes), però en canvi el nombre de coberts, copes i la disposició variarà depenent del tipus de menú escollit.
Trobeu a faltar la copa de cava?
Es posarà a continuació de les copes de vi, en segona fila.
Quants coberts posem?
Només es posen els coberts que es faran servir i en l'ordre que s'utilitzaran (a l'exterior els primers que farem servir).
Recordem que per qualsevol interrupció durant l'àpat, recolzarem els coberts al plat, podem consultar com fer-ho a l'entrada anterior d'aquest bloc (protocol a taula part 1)
Com parar taula
Bona taula i Bon profit!

divendres, 5 de desembre de 2014

Protocol a Taula (Part 1)

Les setmanes prèvies al Nadal són dies de sopars d'empresa o d'amics o companys... una cita gairebé ineludible. Moments de fomentar les bones relacions i perquè no causar bona impressió sobretot fora de l'ambient laboral. 
Per aquest motiu aprofito per introduir-vos en els protocols de taula i a continuació sabrem més coses dels coberts i algunes accions que fem a taula sense pensar-ho gaire. I continuaré, en una segona entrada al blog, parlant del protocol de com parar taula.
El tovalló, que fer-ne, on posar-lo?
El tovalló ha d'estar sempre a la falda i doblegat per la meitat i en el cas que haguéssim d'aixecar-nos de la taula a mig àpat, hem de deixar el tovalló a l'esquerra del plat, i així no ens el retiraran. En canvi, quan hàgim acabat de manera definitiva, l'hem de deixar a la dreta del plat.
Els meus braços?
A l'hora de menjar, els braços s'han de mantenir tan enganxats com sigui possible al cos, com si tinguéssim dos folis a les aixelles i no poguessin caure. 
Els coberts, quins utilitzo?
Si a la taula hi ha més d'un joc de coberts, començarem sempre amb els de més enfora i continuarem de fora cap a dins.
Procurar no utilitzar els mateixos coberts durant tot l'àpat. Canviar-los, sempre que sigui possible, en cada plat nou.
Com deixar els coberts al acabar?
Si ets, com jo, dels que dubtem i no sabem com deixar els coberts al acabar el plat quan som en un restaurant, recorda que podem comunicar missatges mitjançant els coberts, així que ens anirà bé saber el següent:
Pausa o descans del plat
Pausa o Descans durant el plat: per quan encara no hem acabat i només estem fent una pausa.
Següent plat
Següent plat: quan estem esperant el següent plat.
Excel·lent
M'ha agradat: era Excel·lent! i ja es pot retirar el plat.
Plat acabat
Acabat: ja hem acabat, però que no volem valorar si estava bé o malament el menú, simplement hem acabat.
No m'ha agradat
No m'ha agradat: Aquesta posició mostra que ja hem acabat i que no ens ha agradat el menú, no és descortesia o mala educació, simplement és la nostra opinió.

Finalitzem amb un brindis?
Recordar d'agafar la copa sempre pel peu, perquè no s'escalfi la beguda i procurem mirar els ulls de la persona amb qui brindem, tot i que la nostra intenció sigui no beure és recomanat brindar i mullar-se els llavis enlloc de no brindar amb la resta de la taula.


Gaudeix de l'àpat amb mesura i protocol!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...