Acreditació web d'interès sanitari

dijous, 29 de maig de 2014

Menjar sa és divertit, l’Obesitat infantil no

El Centre DAU organitza la xerrada gratuïta:
Menjar sa és divertit, l’Obesitat infantil no
Dia: 5 de juny a les 19h
Ponent:  Rosa Baró Vilà
Lloc: Centre DAU. Raval Santa Anna 43-45, 2-2 Reus
Places limitades
Inscripcions: info@centredau.com o 977 34 24 14

dimecres, 28 de maig de 2014

DIA NACIONAL NUTRICIÓ-13ª Edició

Com cada any, que ja en són 13, el dia 28 de Maig es celebra el “Dia Nacional de la Nutrició”. Una iniciativa posada en marxa des de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) per apropar a la població el món de l'Alimentació Saludable.
Aquesta iniciativa vol apropar a la població el món de l'Alimentació Saludable i en aquesta edició el lema utilitzat és "Menjar sa és divertit, l’Obesitat infantil no”, per ressaltar la importància de dur a terme una alimentació i un estil de vida saludable des de petits per prevenir i reduir l'obesitat infantil.

I el perquè de la insistència en aquest tema de l'obesitat infantil? Doncs mirem les dades de l'enquesta espanyola de Salut 2011-2012 per la població infantil i juvenil (2 a 17 anys).
  • El 18,6% dels nens i els adolescents pateixen de sobrepès i el 9,6% d'obesitat. Si ens centrem en edats de 6 i 9 anys, el 45% dels nens i nenes espanyols, tenen excés de pes, xifres que arriben al 55% en llars amb baixos ingressos (estudi ALADINO 2011).

Encara que l'origen de l'obesitat involucra molts factors com la genètica, l'absència o curta lactància materna, el baix pes en néixer, etc..., Els principals són l'alimentació inadequada i el sedentarisme. En l'alimentació actual s'abusa d'aliments rics en greixos saturats, sucre afegit i sal, com carns greixoses, brioixeria, begudes ensucrades, “menjar ràpid”, alhora que s'observa un baix consum de fruites, hortalisses, peixos, llegums i derivats integrals dels cereals. I se suma el factor de que els jocs a l'aire lliure, les excursions i els esports són substituïts per activitats sedentàries (televisió, ordinador, videojocs).

Recomanacions per millorar els hàbits alimentaris i d’estil de vida dels escolars:
  • Esmorzar cada dia
  • Consumir un mínim de 5 racions entre fruites i hortalisses al dia: un mínim de 3 de fruita i 2 d’hortalisses
  • Consumir llegums 2-3 vegades a la setmana
  • Incrementar el consum de cereals integrals, peix i làctics baixos en greix
  • Disminuir les carns amb greix visible, embotits, carns processades, etc...
  • Reduir el consum de dolços, aperitius, snacks, begudes i aliments amb sucres afegits, salses i aliments precuinats
  • Optar per preparacions casolanes utilitzant l'oli d'oliva verge per cuinar i amanir
  • Procurar menjar en família
  • Fer exercici físic diari (jugar a l'aire lliure, caminar, pujar escales …) i 2 o 3 vegades per setmana practicar algun tipus d'esport de més intensitat
  • Respectar l'hora d'anar a dormir per dormir un mínim de 8-10 hores
  • Evitar tenir TV o ordinador a l'habitació (limitar les activitats sedentàries)
I recorda per un assessorament especialitzat i ajudar-te a millorar el teu estat de salut i el de la teva família, així com els hàbits alimentaris i d'activitat física consulta l'especialista, que en el cas de l'alimentació és el Dietista-Nutricionista.

dilluns, 26 de maig de 2014

FAIG TOT EL QUE PUC PER PREVENIR EL CÀNCER?

A continuació trobaràs un Qüestionari de l’AmericanCancer Society (traduït a català d'aquest qüestionari)
Respon SI o NO a les següents preguntes i descobreix si el teu estil de vida és el més adient
  1. Menjo, mínim, 5 racions de verdures i/o fruites cada dia
  2. Menjo pa, pasta i cereals integrals en lloc de productes refinats
  3. Trio làctics baixos en greix i sucres
  4. Poques vegades menjo carn vermella o carn processada com els embotits o les salsitxes o el bacó
  5. Modero el consum d’aliments rics en calories com pastissos, brioixeria, galetes, dolços...
  6. Poques vegades menjo mantega, margarina, crema de llet, maionesa...
  7. Poques vegades (menys de 2 vegades setmana) menjo aliments fregits
  8. Intento mantenir un pes saludable
  9. Practico com a mínim 30 minuts d’activitat física moderada 5 o més dies a la setmana
  10. Pujo per les escales enlloc de l’ascensor
  11. Durant el meu temps lliure, intento estar actiu (en lloc de veure la televisió, seure davant l'ordinador,...)
  12. Mai, o només de tant en tant, bec alcohol
RESULTATS: Quants cops he respòs SI?
  • Menys de 5: Alerta! Revisa el teu estil de vida i introdueix canvis.
  • Entre 5 i 8: Bastant bé! Estàs a mig camí, continua millorant.
  • Més de 9: Molt bé! Mantingues l’estil de vida saludable.
Aquest qüestionari va ser part de la conferència de Prevenció del Càncer de Còlon realitzada el dia 8 de maig organitzada per la Delegació de Reus de l'AECC (Associació contra el Càncer)

divendres, 23 de maig de 2014

Conferència Com Prevenir el Càncer de Còlon?

La Delegació de Reus de l'AECC va organitzar el dia 8 de maig a les 19h, la xerrada gratuïta: Com prevenir el Càncer de Còlon al Casal de les Dones de Reus, i vaig tenir el plaer de ser una de les ponents juntament amb la Dra. Isabel Sabaté (Doctora àrea de prevenció AECC Catalunya).

Durant la conferència vam parlar i debatre la prevenció, els símptomes i alguns consells com els següents:
  • El càncer colorectal és una de les formes de càncer que més es pot prevenir.
  • Recorda realitzar les revisions periòdiques i seguir un estil de vida saludable.
Si pateixes algun del símptomes consulta a l'especialista:
  • Sang a la femta
  • Canvis en el ritme i aspecte de les deposicions
  • Molèsties abdominals continues
  • Pèrdua de pes involuntària
  • Anèmia ferropènica
Consells i recomanacions:
  • Seguir una alimentació saludable, rica en fibra (integrals, verdures i fruites)
  • Limitar la carn vermella, processada, embotits, fumats i cremada
  • Potenciar l’oli d’oliva i la fruita seca
  • Mantenir-te actiu i practicar activitat física
  • Limitar el consum de begudes alcohòliques
  • Abandonar el tabac
  • Assolir i mantenir un pes saludable
Sra. Ana Vilallonga (Presidenta Junta Provincial de Tarragona de l'AECC), Sra. Àngela Tello (Regidora de Participació i Ciutadania de Reus), Dra. Isabel Sabaté, Rosa Baró
Gràcies a la Delegació de Reus per organitzar aquesta conferència gratuïta molt important per la prevenció i la conservació de la Salut de les persones. 

Ànims i endavant amb les vostres tasques! 
Podeu consultar altres activitats al perfil de Facebook de l'AECC Reus

dilluns, 19 de maig de 2014

Xerrada a l'Associació la Dàlia de Maspujols

Dissabte dia 17 de maig vaig tenir el plaer de compartir esdeveniment amb la Marga Pradas, autora del blog i el llibre l'hora del tàper que podeu conèixer en aquest enllaç.
L'esdeveniment va consistir en una xerrada centrada en l'alimentació saludable i les carmanyoles, a més d'una degustació d'una de les receptes incloses al llibre de l'hora del tàper.

L'acte va ser tot un èxit de públic i participació gràcies a l'organització de l'Associació La Dàlia de Maspujols. (tot i coincidir amb el partit de futbol més esperat de la lliga 2013-2014, Barça - Atlètic de Madrid)
A continuació podeu veure algunes fotografies publicades al perfil Facebook de la Dàlia.
Gràcies a totes i tots els participants, vam passar una molt bona tarda de dissabte i vam aprendre i gaudir de la gastronomia i la salut!

dilluns, 12 de maig de 2014

XERRADA AMB DEGUSTACIÓ

L'Associació La Dàlia de Maspujols organitza la xerrada amb degustació gratuïta.


L’hora del tàper
Dissabte 17 de maig a les 18h
Lloc: Casal de Maspujols
Xerrada i degustació a càrrec de: 
Marga Pradas (Autora del llibre i el blog)
Rosa Baró (Dietista – Nutricionista)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...