ELS OUS I EL COLESTEROL

Si ens diagnostiquen hipercolesterolèmia. No cal que eliminem els ous de la nostra alimentació, ja que els nivells alts de colesterol no són conseqüència del consum d’un aliment en concret, si no de l’alimentació global.
L’ou és un aliment molt valuós i conté les proteïnes més completes, tot i que en els casos d’hipercolesterolèmia, no s’haurien de sobrepassar les dues o tres unitats d’ou a la setmana sense la necessitat d’eliminar-lo de la dieta.
EL COLESTEROL és un lípid necessari per a la majoria dels teixits del nostre organisme, el trobem al cervell, a la resta del sistema nerviós, al fetge i a la sang. També forma part dels àcids biliars que ens ajuden durant la digestió i fins i tot es troba present en hormones, membranes de cèl·lules,...
És a dir, que sense el colesterol no podríem viure. El nostre cos sintetitza colesterol a través dels greixos que ingerim en l’alimentació.
RECOMANACIONS QUE MILLOREN LA HIPERCOLESTEROLÈMIA:

  • Augmentar l’activitat física
  • Realitzar una dieta de protecció cardiovascular
  • L’alimentació diària ha de ser equilibrada, variada i suficient
  • Potenciar el peix blau, els làctics desnatats, l’oli d’oliva i els fruits secs
  • Beure força aigua
  • Evitar els fregits i les salses greixoses
  • Els productes de pastisseria i bolleria no estan recomanats en cap cas

Comentaris