Passa al contingut principal
Ingredients:
- ½ kg de farina d’ametlla
- 400 g de sucre (pot ser llustre o glacé)
- 6 rovells d’ou
- 1 o 2 clares d’ou
- ½ potet de vainilla
- 1 potet d’essència de llimona o pell de llimona natural
Preparació:
- Barregeu tots els ingredients i amasseu-los una estona fins a quedar una massa lligada.
- Deixeu-la reposar, tapada, durant 24 hores.
- L’endemà feu-ne boletes regulars.
- Guarniu cada boleta amb pinyons o una ametlla sencera o ametlla a trossets o sucre llustre o cireres confitades o xocolata o ...
- Prepareu una safata de forn amb farina i situeu separades les boletes. I perquè no se us cremin enganxeu un pa d’àngel sota cada panellet.
- Cuineu els panellets al forn calent, al Màxim, durant 3 minuts o menys.
Bona Castanyada!!!
Quantes calories porta un panellet "normal"?? Amb que el podriem comparar per saber que ens estem menjant quan mengem un panellet? A mi es que m'enfarraguen moolt!
ResponEliminaLa ració de panellets és de 2 o 3 per persona, consumits com a postra o berenar, ens aportarien unes 350 kcalories.
ResponEliminaContenen majoritàriament àcids grassos poliinsaturats (50%) de l'ametlla, hidrats de carboni simples (35%) del sucre, proteïnes (10%) de l'ou.
Quin panallet porta menys calories (engreixa menys) el de pinyons, atmetlla o coco??
ResponEliminaEl panellet (pinyons o ametlles) que ens aporta menys energia a igual pes seria el d'ametlla i si fem els cocos amb la recepta tradicional (coco+sucre+clares) és dels 3 postres el menys calòric però menys interessant nutricionalment.
ResponEliminaGràcies pel teu comentari