LA BRIOIXERIA INDUSTRIAL

Definició: són diferents aliments compostos per: farines, greixos i sucre.
Característiques Nutricionals: En la seva composició predominen els hidrats de carboni, en un 30-55% i els Greixos pot aportar del 17-34% sent greixos saturat o Trans, que són els menys saludable, per tant el valor energètic és elevat, de 400 a 500 calories per cada 100 grams.
Conseqüències del seu consum:
El consum en excés augmenta el risc de patir malalties com l'obesitat, les malalties cardiovasculars o la caries dental...
Alternatives de consum:  

  1. Pa amb xocolata: 50g de pa amb 25g de xocolata conté menys greix saturat i menys de sucre que magdalenes i croissants.  
  2. Dolços casolans: també contenen un elevat valor energètic, però poden preparar-se amb greixos saludables, com l’oli d'oliva, i incloure ingredients més recomanables com la fruita, els fruits secs o els làctics. 

CONCLUSIÓ: és recomanable limitar la presència de la brioixeria industrial a 1 dia a la setmana, tan en nens com en adults

Comentaris