DIA NACIONAL DE LA NUTRICIÓ-9ªEDICIÓ

Avui 28 de Maig es celebra el “Dia Nacional de la Nutrició”. Una iniciativa posada en marxa des de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) per apropar a la població el món de l’Alimentació Saludable.
Aquesta és la 9ena edició i el lema és “ALIMENTA La Teva INFORMACIÓ”, per apropar als consumidors la informació nutricional que contenen les etiquetes dels aliments i saber com interpretar-la correctament.

La FESNAD promou 3 iniciatives:
1. Promocionar l’ús de l’etiquetatge nutricional per part de les empreses.
2. Educar als consumidors.
3. Fomentar l’hàbit de llegir i entendre l’etiquetatge.

L’ETIQUETA dels ALIMENTS
Les etiquetes dels aliments ens faciliten dades i informació dels productes alimentaris que adquirim i consumim.
És obligatori que aparegui a l’etiqueta dels aliments certa informació com per exemple: els ingredients, les condicions especials de conservació i d'utilització, el pes net per producte envasat, la identificació de l’empresa fabricant o la quantitat d’alcohol en les begudes.
A més a més és voluntari proporcionar una etiqueta nutricional que inclou informació sobre: l’energia i els nutrients com els hidrats de carboni, sucres, proteïnes, greixos, greixos saturats, la fibra, el sodi i altres minerals i vitamines.

Aquesta informació nutricional es pot presentar en forma de:
1. Taula Nutricional: ens mostra un requadre amb els nutrients per cada 100g/100ml o per ració que ens aportarà l’aliment.
2. Quantitats Diàries Orientatives (QDOs): ens mostra la quantitat d’energia i de nutrients que un adult sà hauria de consumir diàriament. Expressant les dades en forma de percentatge.

Per tant si coneixem com interpretar aquesta informació de les etiquetes dels aliments, els podrem aplicar a la pràctica i en el moment de comprar, sabrem triar els aliments de manera responsable.

Comentaris