EL CAFÈ

El cafè és la beguda estimulant natural més rica en cafeïna, que li confereix les propietats estimulants i part del seu sabor amarg. Conté àcids orgànics que influeixen en el sabor, l’olor, l’aroma i l’acidesa; també conté minerals (potassi, magnesi, calci, crom…) i vitamines (grup B), encara que el seu valor nutritiu és gairebé nul, a causa de la poca quantitat necessària per a elaborar una tassa de cafè (uns 7g) i conté únicament entre 2 i 5 kcal, si el prenem sol. 2 o 3 tasses al dia no comporten cap risc per a la salut.
Efectes estimulants, que dependran de les característiques individuals:
• Tonifica l’organisme
• Disminueix la sensació de fatiga i somnolència.
• Afavoreix les funcions intel·lectuals: concentració, atenció, raonament...
• Augmenta el flux sanguini.
• Estimula la secreció àcida de l'estómac.
• Diürètic suau.
La cafeïna no s’acumula en l’organisme, es degrada en el fetge i és eliminada per l’orina entre 3 i 6 hores després de consumir-la.
No és recomanable prendre cafè quan patim:
• Alteració del son. Insomni...
• Trastorns digestius. Gastritis, acidesa...
• Epilèpsia
• Hipertensió
Resum de la col·laboració al magazine de Canal Reus TV “Punt de Trobada”, presentat per Jordi Cartañà, Gerard Martí i Núria Salvadó

Comentaris