REUS VIU EL VI


En motiu de la 3edició de la REUS VIU EL VI a continuació coneixeràs que ens aporta aquesta beguda:

El vi és un producte de la fermentació alcohòlica del most de raïm sa i madur.
CONSUM:
És aconsellable un consum moderat d’1 o 2 copes de vi al dia acompanyant els àpats.
VALOR NUTRITIU:
Conté aigua, alcohol, sucres no fermentables, àcids orgànics, sals minerals i molt poques vitamines del grup B (B1, B2, B5 i B6), a més de substàncies colorants i tanins.
PROPIETATS:
L’efecte més positiu per a la salut és la seva capacitat antioxidant
  • Ajuda al sistema cardiovascular
  • Estimula la secreció dels sucs gàstrics i obre la gana
  • Retarda la demència senil (beure per recordar, no per oblidar)
CONTRAINDICAT:
En persones amb problemes hepàtics o triglicèrids alts o excés de pes o embarassades o si es consumeix algun tipus de medicació que pugui causar interaccions o joves i adolescents en edat de creixement.

El vi és una beguda alcohòlica i, en excés, pot produir tots els efectes negatius sobre l'organisme que comporta l'abús de qualsevol beguda alcohòlica

Comentaris

  1. M'encanta la frase Beure per recordar, no per oblidar!
    A nivell nutricional hi ha diferencies entre el vi blanc, negre, rosat, jove o criança??

    ResponElimina
  2. A nivell nutricional hi ha diferencies entre els vins depenen de la varietat de la vinya, el clima, el terreny i les pràctiques de cultiu.
    Si ens fixem en les compostos polifenòlics que ens donen les propietats antioxidants del vi, aquests es troben a la pell i a les llavors i en poca quantitat a la polpa. Aquestes concentracions faran que els vins blanc presentin uns nivells més baixos que els vins negres.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada