LES FIGUES

Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada:  Les Figues

A continuació podeu llegir les meves recomanacions:
  • A diferència d’altres fruites, per escollir les millors figues triarem les arrugades i obertes és una evidència que el fruit ha arribat al seu punt. Els fruits no madurs resulten tòxics per a l'estómac.
  • Les fruites dures, marcides, esquerdades amb olor amarg o els costats aplanats s’han de rebutjar, ja que aquesta fruita és molt delicada i perible.
  • Guardarem les figues a la nevera, durant només uns 3 dies.
Propietats dietètiques i nutricionals
  • Són riques en hidrats de carboni (sacarosa, glucosa, fructosa),que eleven el seu valor energètic.
  • La seva fibra millora el trànsit intestinal per això també és utilitzada com a laxant.
  • Conté sals minerals com el potassi, el magnesi i el calci, i vitamines A, B1, B2, B3 i C.
Composició 100g de figues fresques (ració de 2-3 unitats)
Energia 65-75 kcal
Hidrats de Carboni 12-16g
Fibra 2,3-3,3g
Vitamina C 2-3mg
Potassi 232-235mg
Calci 38mg

Consum
  • Recomanables per tothom en general, i en particular, les persones que necessiten una aportació addicional d'energia: embarassades, lactants, infants i adolescents.
  • Tenint en compte la quantitat de glucosa que aporten, és molt interessant el seu consum en esportistes, en l'entrenament o en la postcompetició. En canvi en la precompetició no estan indicades a causa del seu contingut en fibra, que podria provocar molèsties intestinals, retardant la digestió o accelerant el reflex de la defecació.
  • Les persones amb diabetis cal que tinguin en compte el contingut calòric elevat i el de sucres.

Qualsevol dubte o aclariment contacta amb un professional Dietista-Nutricionista

Comentaris