Acreditació web d'interès sanitari

dissabte, 16 d’abril de 2011

RECEPTA DE MONA DE PASQUA

RECEPTA DE MONA DE PASQUA (12 racions)
Ingredients:
6 ous
125 grams de farina
200 grams de sucre
½ sobre de llevat (Royal)
Pel farciment:
300g Melmelada de fruita
100g Ametlles torrades a trossets
Pel guarniment:
Fruites confitades
Figura de xocolata 

PROCEDIMENT PER FER EL PA DE PESSIC:   
  • Es separen les clares dels rovells 
  • Muntar les clares i el sucre a punt de neu en un bol.
  • A poc a poc afegir i barrejar la farina, desprès els rovells i per últim el llevat. Es remena fins que es forma un massa ben fina i esponjosa.
  • Preparar un motllo rodo de 25cm amb mantega i farina.
  • Coure al forn ja calent, a 175ºC, durant uns 45 minuts.
PROCEDIMENT PER FER EL GUARNIMENT:
  • Tallem el pa de pessic pel mig (horitzontalment) i hi posem la melmelada ben escampada.
  • Pels costats l’untem de melmelada i hi posem les ametlles torrades.
  • El damunt ho guarnim amb la fruita, fent alguna forma 
  • Per acabar hi col·loquem la figura de xocolata. 

Bona Pasqua!

dissabte, 2 d’abril de 2011

ELS MITES ALIMENTARIS

El mite es relaciona amb contes, faules, persones o coses a les que s'associen característiques i qualitats que no tenen. Aquests mites són veritats per als que creuen en ells, però en realitat no tenen fonament.
Els mites alimentaris no només tendeixen a confondre'ns sinó que poden influir en els nostres hàbits alimentaris i fins i tot perjudicar-nos
  • SALTAR-SE UN ÀPAT:
Saltar un àpat és un mal hàbit. S’aconsellen fer 5 preses diàries, la qual cosa ajuda a no arribar amb excessiva fam i ansietat al següent menjar. D'aquesta manera ens ajuda a controlar la ingesta de grans quantitats de menjar i evitar augmentar de pes. 
  • LA LLET
La llet ens aporta triptòfan que ajuda a dormir. El triptòfan és un aminoàcid essencial necessari per a la formació de melatonina i serotonina  
  • EL PA
El pa de la mateixa manera que la resta dels farinacis (cereals, pastes ...) és ric en hidrats de carboni, el nutrient que necessitem en major proporció constituint la base de la dieta mediterrània. El que augmenta les calories del pa sol ser el que l'acompanya.  
  • BEURE AIGUA:   
L'aigua és un aliment acalori, és a dir, no proporciona energia. És important consumir una quantitat adequada d'aigua, entre 1,5 i 2 litres diaris ja que el 60% del nostre pes corporal és aigua
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...