LES MANDARINES

Gràcies a la meva col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir de la nova entrada: Les Manadrines

A continuació podeu llegir les meves RECOMANACIONS:
  • La mandarina es considera el cítric més afí a la taronja, però la seva mida més petita, el seu gust més aromàtic i la facilitat de treure la seva pell, fan de la mandarina una de les fruites més apreciades tan pels grans com els petits de casa. 
  • Les mandarines de més qualitat són les que tenen la pell tova però no arrugada i ben adherida als grills. 
  • Si les volem sucosos han de ser pesats, de manera que triarem les mandarines que tinguin major pes respecte a la seva mida.  
  • El pes d'una mandarina pot variar des dels 50 als 100 grams, per la qual cosa la ració de consum recomanada és de 2-3 peces, segons la mida.
CONSUM:
  • Es poden trobar al mercat de setembre fins a principis de març. El seu període de maduració és dilatat donada la gran quantitat de varietats conreades. 
  • Un cop recol·lectada, la mandarina es conserva perfectament a temperatures de refrigeració, entre 3 i 7ºC, a la part menys freda de la nevera. Si es vol conservar per un període d'una a dues setmanes es pot conservar per sota de 3ºC. 
  • Les mandarines, pel seu sabor agredolç resulten molt refrescants i gustoses si es consumeixen al natural com a fruita fresca o en forma de sucs o per confeccionar sorbets, gelats, melmelades i licors. 
  • Els grills s'utilitzen com a ingredient decoratiu de pastissos. També s'usa aquesta fruita per fer exquisides salses que serveixen per acompanyar carns, aus i peixos o fins i tot es posen en amanides al natural, combinades amb verdures.
PROPIETATS DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:
  • L'aportació energètica de la mandarina és molt moderada, ja que conté molta aigua i pocs sucres, fent-la apropiada per a persones que volen controlar el seu pes. 
  • La fibra (pectina) es troba en els embolcalls blancs que recobreixen els grills. Si volem regular el nostre trànsit intestinal, no hem de desprendre’ns d’aquestes pells. 
  • La seva vitamina per excel·lència és la C, gran antioxidant i preventiva per al desenvolupament de refredats. 
  • Conté àcid cítric, el qual ajuda a alcalinitzar l'orina i a combatre les infeccions. 
  • Dels minerals que conté cal destacar el potassi, per l’efecte moderadament diürètic, recomanable en persones amb tensió arterial elevada o pedres al ronyó.
Composició 100g de mandarina
Energia
45-50kcal
Hidrats de Carboni
10-12g
Fibra
0,8-1g
Vitamina C
40mg
Potassi
145mg
Carotenoides
330 mcg


Comentaris

  1. Gràcies per la informació! D'ara en endavant la tindré en compte sobretot a l'hora d'escollir les "mandarines perfectes".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero doncs que trobis moltes “mandarines perfectes”, tens temps fins al març!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada