SORTIR DE TAPES ENGREIXA?


La Cambra de Comerç de Reus organitza la GANXET PINTXO, la ruta de tapes de la ciutat.

TAPES/PINTXOS:
Les tapes són petites porcions d’aliments que van des d’una ració de pernil, passant per unes olives, uns pintxos, uns montaditos...
Aquest tipus d’aliment informal no es considera un menjar, sinó un aperitiu o un àpat frugal. Però de fet, una adequada selecció de tapes pot formar un complet i equilibrat menjar principal. El risc que correm és que les tapes escollides no siguin les adequades, o que, prèvies a un dinar formal, ajudin considerablement a augmentar el valor energètic de l'alimentació diària i no oblidem que solen acompanyar-se d'una quantitat important de begudes alcohòliques com el vi o la cervesa.
Característiques nutricionals:
La diversitat d’aquestes menges fa que siguin molt difícils de classificar a nivell nutricional, generalment, són saboroses mossegades dels més diversos ingredients, riques en greixos i proteïnes i baixes en fibra alimentària.

Sortir de tapes engreixa?
No, però si fem una elecció errònia de les racions, Si.
Menjar de tapes no ha d’engreixar si escollim el tipus més adequat pel nostre pes i tot en quantitats moderades.

CONCLUSIÓ:
L'alimentació ha de ser contemplada i calibrada en la seva totalitat. 
Un àpat desequilibrat pot no fer malbé l'alimentació diària si la resta de les preses compensen les mancances o excessos que aquest hagi pogut provocar i sempre pots demanar ajuda al professional Dietista – Nutricionista.
El que engreixa són els mals hàbits continuats.

Comentaris