Resum Xerrada Ensenyar a Menjar és Ensenyar a Créixer


Dilluns 28 Maig vaig impartir la Xerrada: “Ensenyar a Menjar és Ensenyar a Créixer” en motiu del Dia de la Nutrició 2012 al Centre DAU de Reus.
A continuació en trobareu alguns consells plantejats en la xerrada.
L’OBESITAT INFANTIL UN PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA:
España està al capdavant d’Europa en sobrepès infantil i recordem que una adequada alimentació és un dels aspectes més importants en el creixement i desenvolupament del nen i l'adolescent ja que contribueix a la prevenció de malalties cròniques en l'edat adulta.
Per aquest motiu recordem que la Dieta Mediterrània encara existeix i són els adults qui més s'acosten a aquest tipus d'alimentació, davant d'un allunyament dels joves. Per tant, la gent gran pot exercir una paper importantíssim en la transmissió d'hàbits alimentaris saludables als més petits de la casa.

Recomanacions per ensenyar als més petits a créixer:
  • Implicar-los en el disseny dels menús de casa
  • Deixar-los participar en la compra
  • Introduir-los a la cuina
  • Ensenyar-los a parar taula
  • Recuperar els àpats en família
  • Parlar de la cultura gastronòmica pròpia
  • Donar bon exemple sempre
  • Procurar que el moment del menjar sigui un moment de pau i pausa
  • Descobrir nous sabors i textures
  • No deixar que piquin res abans de menjar
  • Guardar dolços i xocolates
  • Ensenyar a menjar amb aigua
  • Procurar no posar el saler a taula
  • Oferir cada dia un aliment nou o un que els agrada poc

La Dieta Mediterrània és part de l'herència cultural, una forma de viure, de cuinar i de menjar compartint, uns cultius sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Si no la coneixes deixa’t aconsellar per un Dietista-Nutricionista.

Comentaris