4a FIRA REUS VIU EL VI

Del 8 al 10 de juny es realitza la quarta edició de la REUS VIU EL VI, la fira ens acosta les Denominacions d'Origen de l'àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus (Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta)

Aquesta Fira hem serveix d’excusa per parlar del món del vi, cosa que vaig fer en una entrada anterior. En aquesta coneixerem el raïm:

El raïm és una fruita mil·lenària cultivada arreu i sobretot en pobles mediterranis, al qual, gràcies a les substàncies que conté s’atribueix la bona salut cardiovascular dels seus habitants.
Aquestes substàncies s’anomenen fitoquímics i són presents als aliments vegetals. El raïm en concret conté:
  • Àcids orgànics, aporten el gust lleugerament àcid del raïm i tenen la propietat d’alcalinitzar la sang.
  • Flavonoides, actuen com antioxidants i eviten l’oxidació del colesterol i la formació de coàguls en les artèries.
  • Resveratrol, es troba a la pell del raïm, també antioxidant i impedeix el creixement de fongs.
  • Antocianines, pigments presents sobretot al raïm negre. Actuen com antioxidants i prevenen les malalties cardiovasculars.
Aquestes propietats i substàncies es van perdent a mesura que se sotmeten a diferents processos o preparacions, per tant és més recomanable consumir el gra de raïm sencer o en forma de suc natural.
Tot i això, si passes per la REUS VIU EL VI fes un tast dels vins de la nostra zona.

L’alimentació saludable i la gastronomia no estan en guerra, tu decideixes qui guanya la batalla.

Si vols fer salut et recomano passejar per la plaça la llibertat i si, no tens problemes hepàtics o triglicèrids o ets adolescent o estàs embarassada i ets dona beure 1 copa de vi al dia i si ets home 2 copes al dia acompanyant sempre un àpat complet i equilibrat.

Comentaris