Amb l’arribada del
bon temps, augmenta el nombre de menjars que preparem a l’aire lliure com ara
barbacoes, pícnics,...
Les elevades temperatures de l’estiu i el
temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden
afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària.
Mantenir la cadena del fred i respectar les normes d’higiene ajuda a garantir la seguretat
dels aliments.
Com
organitzem la nevera per al picnic?
- Conservem els aliments que requereixin fred en neveres amb bosses refrigerants o glaçons protegits.
- Omplim la nevera al darrer moment amb els aliments refrigerats.
- Els glaçons serveixen per mantenir el fred i no per refredar.
- Un cop els glaçons s’han fos, l’aliment deixa de ser segur.
- Separem els productes crus dels cuits per evitar la contaminació creuada.
- Aïllem en recipients hermètics la carn i el peix cru, i posem-los al fons de la nevera.
Com
transportem el menjar?
- Durant el viatge posem la nevera en el lloc més fresc del vehicle.
- Un cop estiguem a l'indret del pícnic, traiem la nevera i deixem-la a l’ombra.
- No obrim la nevera si no és necessari.
Com preparem
els aliments freds?
- Recordem rentar-nos les mans abans de manipular aliments.
- Preparem les amanides variades a base de vegetals crus i pasta, formatge,..., al darrer moment, mai a casa.
- Si preparem truita de patates, cuinem-la amb suficient antelació per refredar-la.
- Evitem salses que duguin ou o utilitzem les salses comercials. Però un cop obert l’envàs, s’ha de consumir en un espai breu de temps.
- Rentem bé els vegetals crus i la fruita a casa.
- A l’estiu la fruita és més variada i gustosa. Aprofitem-ho! No oblidem de pelar-la si no l’hem rentada.
- Conservem en fred fins al darrer moment les postres làctiques i les que estan fetes a base d’ou: cremes, flams, formatges tendres,...
ABANS DE
MARXAR ...
Recollim totes les deixalles i apaguem
acuradament el foc, que l'haguéssim fet a àrees recreatives habilitades.
A més de ser respectuosos amb la nostra
salut, siguem-ho amb el medi ambient!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada