LA CERVESA DEL REUS BEER FESTIVAL

A Reus no parem d’organitzar esdeveniments i actes, i si tenen a veure amb la gastronomia, l’alimentació i el tast sabem que aquí tenen l’èxit assegurat.
Aquesta vegada l’Associació comercial EIX Prim Sunyer, la Cambra de Reus i qporeus.com. amb el recolzament de l’ACCA (Associació per la Cultura de la Cervesa Artesana) celebren la primera edició del Reus Beer Festival.
El RBF (Reus Beer Festival) neix per apropar les excel·lències de la cervesa artesana i les novetats del sector als amants de la cervesa i al públic de Reus i visitants durant els dies 13, 14 i 15 de Juliol de 2012.

Situem-nos, que és la cervesa?
Beguda fermentada més estesa del món preparada a partir de cereals germinats, especialment ordi, i aromatitzada amb llúpol.
Existeixen diversos tipus que es diferencien pel color, el gust, els ingredients, el contingut alcohòlic,... I en l'actualitat, trobem noves variacions de cervesa, com la sense alcohol que no conté alcohol o en conté en una quantitat mínima, com la sense gluten per a celíacs o com les aromatitzades amb fruites (fruits del bosc, maduixa, poma,...)

Característiques, beneficis i curiositats:

  • Amb moderació, és digestiva, diürètica i prevé malalties cardiovasculars.
  • Beguda alcohòlica amb menys calories i més fibra.
  • Conté vitamines del grup B, fòsfor, proteïnes, hidrats de carboni i aigua.
  • Antioxidant per l’aport de polifenols.
  • La cervesa mostra un efecte protector davant el bacteri Helicobacter pylori.
Cervesa artesana:
La cervesa artesana no admet la utilització de processos afegits per obtenir fonts extres de sucres per abaratir el cost, ni s'admet l'ús de carbonatats per gasificar-la artificialment. Només es pot usar gra i no conté additius ni coadjuvants sintètics aportant certs benèfics com la regeneració de la flora intestinal, com la millora de la pell seca, com l'enfortiment dels cabells i les ungles.


Quina quantitat és saludable?
L'OMS recomana no superar el consum d’alcohol dels 30g/dia en homes i dels 20g/dia en dones i no podem estar una setmana sense beure per acumular la ració en cap de setmana.
Cervesa: 99Kcal, 6,3g de sucre i 10g d'alcohol
Recordar que hi ha cerveses amb un grau alcohòlic molt alt i el cos necessita una hora per eliminar-ne de 8 a 13g, però també podem obtenir els beneficis de la cervesa amb la sense alcohol.

Totes aquestes recomanacions i beneficis esdevenen si el consum és moderat, siguem coherents i tastem la cervesa per gaudir-la adequadament i saludablement

Comentaris