Descobreix Reus, camina i fes salut!

Del 22 al 30 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema “Mou-te en la direcció correcta”.
Reus en motiu d’aquesta iniciativa organitza, juntament amb Tretzesports:
Amb l’objectiu principal de potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
Inscriu-te a l’activitat que es durà a terme el diumenge 30 de setembre del 2012 a partir de les 9:30h, des del Mercat Central.

Mentre fas salut, redescobriràs la ciutat de Reus i et fixaràs amb detalls que potser mai t'has parat a mirar. Només cal que escullis entre l'itinerari de 4km i elde 9,5km i t’inscriguis aquí.

Recorda fer un esmorzar complet i saludable a casa i porta una ampolla d’aigua. Durant el recorregut l’organització repartirà una peça de fruita i podràs reomplir l’ampolla d’aigua a les fonts municipals.

Si t’ha agradat l’experiència aquí tens un mapa de rutes saludables a Reus amb recomanacions per passejar amb la seguretat d'estar realitzant activitat física que millorarà la salut, anima’t i inverteix en salut!
Hipòcrates deia: "el que s'utilitza es desenvolupa, el que no s'utilitza s'atrofia"
Sedentarisme:
El sedentarisme és la manca d'activitat física regular (menys de 30 minuts diaris d'exercici regular i menys de 3 dies a la setmana). La conducta sedentària és pròpia de la manera de viure, consumir i treballar en les societats avançades.

Saps si ets una persona sedentària?
Es considera que una persona és sedentària quan la seva despesa setmanal en activitat física no supera les 2000 calories i també ho és la persona que només fa una activitat setmanal de manera no repetitiva per la qual cosa s'ha vist que les estructures i funcions de l'organisme necessiten exercitar-se i estimular-se com a mínim cada dos dies. La manca d'exercici o sedentarisme disminueix la capacitat d'adaptació a qualsevol activitat física, fent que s'iniciï un cercle viciós.

Motius per dir no al sedentarisme:
Està comprovat que els estils de vida sedentaris constitueixen una de les 10 causes fonamentals de mortalitat, morbiditat i discapacitat; constituint el segon factor de risc més important d'una mala salut, després del tabaquisme. El sedentarisme duplica el risc de malaltia cardiovascular, de diabetis tipus II i d'obesitat, així mateix, augmenta la possibilitat de patir hipertensió arterial, osteoporosi, càncer de mama i còlon, entre d'altres.

Comentaris