A continuació pots llegir la meva aportació de la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper:
RECOMANACIONS:
- Fruita de forma rodona o ovalada i de pes molt variable (700g-4kg) de color verd, groc o ataronjat segons la varietat a la qual pertanyi i sabor molt dolç, especialment quan està madur.
- Al mercat és convenient escollir els melons que siguin durs i no presentin marques. Fins que el meló no aconsegueix la seva maduresa el seu gust recorda al del cogombre i un cop madur es pot degustar l'exquisit i refrescant sabor dolç que presenta.
- Per saber si un meló està madur, cal agafar-lo entre les mans amb fermesa i pressionar suaument els extrems, si cedeix una mica significa que està ben madur i és el moment ideal per consumir-lo.
- Si no hem encertat en l'elecció i és verd, el podem deixar madurar uns dies sencer. En canvi, s'han de rebutjar els exemplars passats que s'identifiquen per la seva escorça enganxosa.
CONSUM:
- La millor època del meló és durant l'època d'estiu, des del mes de Juliol al mes de Setembre.
- Si volem consumir el meló una mica fred és suficient refrescar-lo a la nevera una o dues hores abans de servir.
- Per una millor conservació un cop obert el meló convé mantenir les llavors perquè es conservi millor el seu gust i les seves propietats i guardar-lo a la nevera cobert amb un film transparent, perquè el meló absorbeix fàcilment el sabor d'altres aliments.
- El meló es consumeix per postres però segur que més d'un dia d'estiu el trobarem com a primer plat i acompanyat de pernil però també el podem acompanyar amb salmó fumat, prova-ho.
- Una fruita ideal per servir en diferents versions de tall com per exemple a rodanxes, farcit o acompanyat d'altres fruites com les groselles o les maduixes silvestres. També pot formar part de sorbets i gelats o en forma de púding.
- De primer plat també podem utilitzar-lo en cremes fredes i amanides d'estiu, amb fulles de menta fresca amanit amb oli i llimona, taronges i créixens o amb api molt picat, cebes i olives.
- Menys habitual és incloure'l com a guarnició de carn rostida, foie gras o pollastre rostit.
PROPIETATS DIETÈTIQUES I NUTRICIONALS:
- Es destaca del meló la seva composició en d'aigua que és d’un 80%, fet que li aporta escasses calories per la qual cosa és recomanat en persones amb sobrepès o obesitat, sempre en la quantitat adequada a una ració per àpat.
- Conté beta-carotè (provitamina A), en les varietats de polpa taronja o vermellosa, que posseeix gran poder antioxidant i pot transformar-se, segons les necessitats de l'organisme, en vitamina A molt útil per al bon estat del cabell, la pell, les mucoses, els ossos i la vista.
- Aporta minerals com el magnesi i el potassi. També conté més quantitat de sodi que la resta de fruites fresques. El cas de persones amb insuficiència renal hauran de controlar el seu consum.
Composició 100g de meló
|
|
Energia
|
52 kcal
|
Hidrats de Carboni
|
13 g
|
Fibra
|
0,8 g
|
Vitamina C
|
32 mg
|
Potassi
|
320 mg
|
Magnesi
|
11,8 mg
|
Hola
ResponEliminaMuchas gracias por la información, me ha venido muy bien.
Un saludo