MENJAR COM LA FAMÍLIA

És cert que realitzar àpats en família influeix directament en l'elecció posterior d'aliments dels nens i joves? A continuació podràs conèixer un estudi que ho explica:

El Dr. Skafida de la Universitat d'Edimburg, en un estudi recent, es va centrar a esbrinar quins menjars familiars condueixen a millors opcions d'aliments entre els nens. El Dr. va utilitzant una mostra representativa de 2.332 nens de cinc anys d'edat, d'Escòcia i va esbrinar la qualitat de la dieta del nen preguntant a les mares sobre la freqüència de consum dels seus fills de diferents categories d'aliments. Es va investigar la relació entre la qualitat de la dieta dels nens, els hàbits de menjar i el gaudir del menjar.

Els resultats van mostrar que gairebé tots els nens (99%) van menjar un àpat principal diari. D'aquests, la majoria va menjar a intervals regulars amb un o dos pares i al voltant del 71% va menjar el mateix que els seus pares.

Com en d'altres estudis previs es va trobar que la qualitat de la dieta dels infants és "socialment estratificada", és a dir, els nens procedents d'entorns menys afavorits mostren dietes de menys qualitat. A més, les nenes, el primogènit, els nens de mares amb educació superior i els nens de les famílies amb dos pares van mostrar una dieta més sana.

Les dietes de més qualitat estaven més presents entre els nens amb un horari d'àpats regular realitzats en cuines o menjadors, on els àpats eren més agradables i amb la pràctica regular de conversar entre la família. Mentre que menjar amb els seus pares o no, no era un predictor significatiu per a la qualitat de la dieta.

A diferència d'estudis anteriors, les dades del present estudi suggereixen que menjar junts en família és un aspecte menys important del que es pensava, fent-se evident que el tipus d'aliments que es consumeixen en lloc de la mera presència dels pares durant l'hora de dinar és el que diferencia la qualitat de la dieta dels nens. Menjar el mateix que els pares era l'aspecte dels hàbits de menjar de la família que més es relaciona amb les dietes més saludables en aquest estudi. 


Per tant, l'alimentació té una major qualitat nutricional si s'anima els nens a menjar el menú dels seus pares.

En general, els resultats presentats anteriorment mostren que els hàbits alimentaris es desenvolupen durant els primers anys de vida i els pares juguen un paper fonamental per influir en la conducta alimentària dels seus fills.

Donar Bon Exemple Sempre!

Bibliografía: Skafida, V., The family meal panacea: exploring how different aspects of family meal occurrence, meal habits and meal enjoyment relate to young children’s diets, Sociologia de la Salut i Malaltia (2 d'abril del 2013)

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1467-9566.12007/abstract

Comentaris

  1. De totes maneres, tot és relatiu i crec que a mida que van creixent els infants, el seu ventall gastronòmic s'amplia per les relacions amb amics, viatges, etc.

    En el meu cas, de petita em vaig passar els 5 primers anys de la meva vida menjant sopa, bistec i patates....

    Ara.... menjo de quasi tot i fins i tot tinc un bloc de cuina!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És clar! tota relació i experiència ens enriqueix.

      Els resultats de l'estudi anterior mostren els hàbits alimentaris durant els primers anys de vida, moment on són els pares qui juguen un paper important en la conducta alimentària, però com bé dius més endavant entren en joc factors com amics, viatges, etc...

      Enhorabona pel bloc que ens ajuda a tots a ampliar el ventall gastronòmic.

      Endavant i Salut!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Thanks for your comment.
      These words always help me get ahead!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada