GRAN RECAPTE D’ALIMENTS

Aquest 2013 ja és el cinquè any consecutiu que els Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el Gran Recapte, iniciativa de gran recollida d'aliments arreu de Catalunya concentrada els dies 29 i 30 de novembre.


Per a fer-ho possible es necessiten 15.000 voluntaris per als més de 1.300 punts de recollida distribuïts en supermercats i en mercats.

Com podem col·laborar?
  • Fem-nos voluntaris o coordinadors en un dels 1.300 punts de recollida, només cal registrar-nos al web http://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/
  • Recollim aliments i entreguem-los els dies 29 i 30 de novembre als punt de recollida més proper, busca’ls aquí

Si tens un blog?
  • Participa a “Blogs Contra la Fam”: Publicant una recepta i/o difonent la iniciativa i/o animant a participar als lectors en el Gran Recapte. Recorda utilitzar el hastag #blogscontralafam per a difondre-ho.

Volem motius per participar?
Crec que no cal dir-los però mai esta de més saber que un de cada cinc catalans viu sota el límit de la pobresa, i en el cas dels infants, aquest percentatge augmenta fins a un de cada quatre. Per donar resposta a aquestes urgències alimentàries els Bancs d'Aliments de Catalunya organitzen aquesta campanya de recollida d'aliments bàsics anomenada el Gran Recapte.

En l'edició del 2012 es va recollir 2.727.000 kg en més de 1.000 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

Voldria contribuir amb el meu granet d'arròs i complir un dels objectius dels Bancs d'aliments que és el dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
Per aquest motiu recordem:
Que ha de contenir una recepta per a esdevenir un menú complet barat i senzill? (potenciant els aliments que és recullen al Gran Recapte)
El menú complet ha de presentar de 4 a 6 grups d'aliments:
  1. Verdures: per exemple recollir conserves de vegetals cuits o tomàquet
  2. Farinacis: per exemple recollir pasta o arròs o sopes o farina o galetes
  3. Proteics: per exemple recollir llegums seques o conserves com les de peix tipus sardines o tonyina...
  4. Greix: preferiblement recollir oli d’oliva verge
  5. Fruita: conserves de fruita per exemple almívars
  6. Làctic: de llarga caducitat com és la llet o llet en pols.
I no ens oblidem dels infants recollint aliments preparats com les farinetes o els “potitos” de fruites o de verdures i carn...

Anima’t i participa! com a voluntari o recollint aliments o escrivint receptes que es recopilaran a blogscontralafam.blogspot.com

Comentaris