OLI D'OLIVA. FREGIR

El novembre és el mes de les Fires de l'Oli o les festes de l'oli nou que ajuden a la promoció d'aquest producte d'alta qualitat nutricional i gastronòmica.
D'aquest producte pilar de la Dieta Mediterrània, ja n'havia parlat al blog aquí, però en motiu d'una entrevista a Canal Reus TV que trobareu a la part de PREMSA voldria afegir el següent:

L'oli d'oliva és el greix ideal per fregir:

  • Resisteix temperatures de fins a 200ºC que són suficients perquè els aliments es puguin fregir. 
  • Més estable i es descompon més lentament.
  • Impregna menys l'aliment fregit, amb el que l'aportació calòrica extra és menor.
Com reutilitzar l'oli de fregir?
  • Filtrem! És aconsellable filtrar l'oli després de cada fregit per eliminar restes d'aliments, que podrien oxidar-se i descompondre's.
  • Canviem! quan el seu aspecte sigui més fosc, dens o líquid; podem reutilitzar fins un màxim de 4 vegades.
  • No barrejar mai oli nou i usat, tampoc oli d'oliva amb un altre tipus d'oli com per exemple el de gira-sol. Per la diferent resistència podrien generen substàncies irritants i potencialment tòxiques per al consum alimentari.
  • Vigilar altes temperatures per evitar que l'oli fumegi i s'enfosqueixi. Si s'ha cremat, per evitar qualsevol risc, quan treu fum convé rebutjar-lo.
Recordem que l'oli d'oliva és un greix saludable, però cal consumir-lo amb moderació

Comentaris