COM GAUDIR LES FESTES I NO GUANYAR PES?

Si busques la formula màgica et recomano que vagis al cinema a veure alguna estrena de Nadal perquè a continuació trobaràs uns trucs realistes per menjar, gaudir i per no perdre la salut durant els àpats de festes. Però amb l'única condició que posis una mica de seny perquè sense esforç no té cap mèrit.
  1. Pensa i reflexiona. El període de Nadal dura unes 3 setmanes, on farem 63 àpats entre esmorzar, dinar i sopar. Els àpats de festa més típicament obligatoris són de 4 a 6 (Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any, Any Nou i Reis). Si fem els 57-59 restants de manera equilibrada i saludable, el cos no patirà. Continua la rutina la resta d'àpats, ara saps que no tens excusa si augmentes de pes.
  2. Mantenim horaris. Ara hem diràs molt bé però jo també tinc trobades d'empresa o amb amics o companys, doncs més motiu per planificar i reflexionar sempre abans d'escollir que menjarem i quina quantitat en menjarem, sempre podem demanar ½ racions o compartir els plats.
  3. Més extres doncs MÉS exercici. T'ajudarà a reduir l'ansietat pels dolços i a augmentar la despesa energètica, sobretot els dies que segur hi haurà un augment del consum energètic.
  4. Les temptacions i els pica-piques. Els productes de picar tan dolços com salats cal mantenir-los ben guardats i ben envasats. Un aperitiu molt llarg o començat amb molta gana i una sobretaula molt avorrida o abundant poden passar-nos factura però encara més si tenim les restes a casa sempre a l'abast.
  5. Rehidratem-nos. Els excessos nadalencs poden conduir-nos a petites ressaques tant pel que fa als menjars copiosos com les beguda. Podem trobar-nos amb plats més salats, més greixosos, més dolços o amb begudes alcohòliques que no estem acostumats, o no hauríem d'estar acostumats. Aquest fet provoca deshidratació general i només és soluciona amb aigua.
Recorda que l'objectiu d'una festa és aconseguir passar-ho molt bé, gaudir, riure i compartir amb tots i cadascun dels nostres familiars i amics.

Bones Festes Saludables!

Comentaris

  1. hola Rosa
    gràcies per la teva felicitació de Nadal!
    Us desitjo uns molt bons RRMM
    fina

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada