ELS PORROS

Imatge de http://gastrohuerto.blogspot.com.es/
Gràcies a la col·laboració amb la Marga Pradas i el seu bloc L'hora del tupper podeu gaudir d'aquesta nova entrada:
Els Porros:
  • El porro pertany a la mateixa família que hortalisses com els alls, les cebes i el cibulet (cebollino)
  • Són rics en olis essencials sulfurats volàtils i picants.
  • Pes escollir els millor cal fixar-nos en la tija blanca, recte i consistent, sense marques, i les fulles seran d'un color verd fosc i planes.
  • Vigilem els que tinguin fulles groguenques, toves, descolorides o en mal estat.
  • Per preparar-los pel consum cal tallar la tija en sentit longitudinal i rentar amb aigua les fulles. S'han de separar d'una a una per així poder eliminar la terra que queda entre elles. 

Consum:
  • La temporada va de la tardor a la primavera, encara que en trobem al mercat durant tot l'any.
  • A casa, els porros es mantenen en bon estat a la nevera unes 2 setmanes crus. I cuits cal consumir en màxim 2 dies.
  • També els podem congelar duran uns 3 mesos. Per cuinar-los, sense descongelar perquè perdríem textura i gust.
  • En cuina el sabor suau fa que es pugui afegir a un gran nombre de plats, com guisats de carn i peix, de llegums o a la paella o la pizza o la pasta. I també com a ingredient principal en purés i cremes, o en la vichyssoise.
  • Sabies que... els porros es poden consumir crus? si són tendres picar-los molt fins i es poden afegir a amanides. I que... les fulles verdes també es consumeixen? en brous i per donar gust a guisats.
Propietats dietètiques i nutricionals:
  • Porta gran quantitat d'aigua i baix contingut en hidrats de carboni, per tant és un aliment poc energètic. 
  • Rics en minerals com el potassi i magnesi.
  • També són una bona font de folats i vitamines C i B6, encara que aquestes en menor quantitat. Els folats ajuden a produir glòbuls vermells i blancs, al material genètic i la formació d'anticossos del sistema immunològic.
  • Adequat en dietes de control de pes degut al baix aport energètic i a l'efecte diürètic del potassi.
  • CompteEl consum excessiu pot ocasionar flatulències (gasos).

Composició 100g de porro
Energia
23 kcal
Hidrats de Carboni
3,7 g
Fibra
2,8 g
Vitamina C
18 mg
Potassi
256 mg
Magnesi
11 mg

Més informació al bloc de l'hora del tupper

Comentaris