LA PASTA PER ALS CATALANS amb cigrons i espinacs

Segona recepta de plat únic de pasta en col·laboració amb el blog LA PASTA PER ALS CATALANS, trobareu la primera aquí.
Recepta especialment indicada en persones vegetarianes i en esportistes, que només augmentant una mica la quantitat de pasta serà suficient per realitzar activitats físiques intenses. La recepta aporta el cereals en forma de pasta i la llegum en forma de cigrons i gràcies a aquesta combinació és un menú ideal perquè permet obtenir proteïnes de qualitat, amb menys greix i colesterol i a més els espinacs ens ajuden també a afegir un plus de fibra.
Càlcul nutricional:
Energia589 kcal
Hidrats de Carboni89 g
Proteïnes24,5 g
Lípids/Greixos15 g
Colesterol0mg
Fibra18,5g

Aprofito per recordar-vos que les combinacions ens ajuden i molt a seguir l'alimentació saludable i en aquest cas ens ajuden a millorar la qualitat de les proteïnes vegetals, és el cas també de les següents combinacions:
  • Llegums + cereals (preferentment integrals): llentilles amb arròs, fesols amb mandioca, cuscús amb cigrons i verdures, cigrons amb blat, espaguetis amb pèsols i gambes, “burritos” farcits de fesols, soja amb verdures i arròs..
  • Llegums + fruits secs i llavors: cigrons amb pinyons, amanida de llentilles amb nous, humus o paté de cigrons (cigrons triturats amb llavors de sèsam i espècies).
  • Cereals (preferentment integrals) + fruits secs i llavors: amanida d'arròs amb fruits secs, pasta amb nous.

I no cal ser vegetarià per gaudir, tots podem obtenir el benefici d'aquestes proteïnes de qualitat que ben combinades ens aporten els aminoàcids essencials.

Anima't doncs, a afegir combinacions de vegetals en els teus menús, per a fer la dieta més variada i igual de nutritiva i equilibrada. Recorda que el consum freqüent i en excés d'aliments d'origen animal es relaciona amb un risc més alt de patir malalties cardiovasculars i obesitat.

Més informació i la recepta completa aquí
Salut i Bon profit!

Comentaris