LA PIRÀMIDE DE QUATRE CARES

De ben segur que coneixes la piràmide de l'alimentació saludable o si més no l'has vist per aquest blog, concretament en les següents entrades:
La Piràmide és una eina pràctica, i com a tal s'adapta a les necessitats del moment o si més no així hauria de ser.
El fet és que la Fundació Alícia (centre de recerca en cuina) ha dissenyat la seva pròpia piràmide per ajudar a entendre què cal menjar, com fer-ho, com cuinar-ho i en quina freqüència i, alhora, recordar que per estar sa també cal moure's, un tot en un!
Com han fet aquesta eina tan pràctica? Doncs en 3D i amb quatre cares.
Piràmide Alícia
Pots descarrega-la aquí, imprimeix, munta i descobreix tota la informació que et dóna en cada una de les cares:
  1. QUÈ MENGES? que ens convé per alimentar-nos bé. A la base el que hem de menjar més sovint i, a mesura que s'estreny la piràmide, el que hem de menjar cada cop en menys quantitat o freqüència.
  2. COM CUINES? La manera com es cuinen els aliments ajuda a decidir amb quina freqüència podem menjar-los, a aprofitar-los i evitar el malbaratament.
  3. COM MENGES? Per menjar correctament, cal dedicar-hi un mínim de temps, sense distraccions. 
  4. ET MOUS PROU? Fer exercici és tan essencial com menjar bé, sempre d'acord amb la nostra edat i capacitat. Per aquest motiu l'activitat física sempre ha tingut també la seva versió de piràmide especial per a cada edat, pots veure-les aquí.
Ja veieu doncs que aquesta piràmide de 4 cares s'ha dissenyat per tenir un enfocament integral, molt útil per fomentar un estil de vida saludable a través de bons hàbits alimentaris i per evitar el sedentarisme.

Comentaris