LA PASTA PER ALS CATALANS amb ricotta i espinacs

Recepta de plat únic de pasta en col·laboració amb el blog LA PASTA PER ALS CATALANS, anteriors receptes:

La Recepta d'avui és: Pasta amb Ricotta i Espinacs (si no disposem de ricotta podem optar pel mató)
La Pasta per als Catalans

Els espinacs són una verdura de fulla que pertany a la mateixa família que les bledes i la remolatxa, les trobem al mercat durant la tardor i la primavera, però en podem menjar tot l'any gràcies a ser una verdura molt apte per a la congelació, per aquest motiu es poden comprar congelades durant tot l'any, conservant molt bé les seves propietats originals i facilitant la seva cocció posterior.
A l'hora de comprar, és recomanable seleccionar les d'un color verd, brillant i uniforme, d'aspecte fresc i tendre. Rebutgem les que tinguin taques vermelloses o groguenques perquè probablement és conseqüència de fongs.
Al conservar, introduïm en una bossa de plàstic perforada o recipient a la nevera com a màxim 2 setmanes. Si les volem congelar nosaltres cal fer un escaldat previ.
Si ens fixem en les vitamines predomina la Vitamina C, els carotenoides i l'àcid fòlic i minerals com el potassi. Aquests nutrients són molt adequats per a embarassades, nens, gent gran i població en general. Les úniques persones que cal que controlin el consum d'espinacs són les que desenvolupin càlculs renals d'oxalats (pedres al ronyó).
Nutricionalment, els espinacs són poc energètics degut a que el 90% del seu pes és aigua. Fent-les aptes en les dietes per al sobrepès, l'obesitat o la diabetis. També cal destacar l'aportació de fibra que ens ajudarà en el restrenyiment.

Popularment o gràcies al Popeye hi ha la creença que els espinacs porten ferro o et fan més fort i cal matisar: porten ferro però és d'un tipus de ferro anomenat no hemo i s'acompanya d'àcid oxàlic, fet que dificulta la seva absorció i aprofitament. Però si gràcies a aquest personatge mengem més espinacs i/o verdures endavant!

Càlcul nutricional
Energia553,5 kcal
Hidrats de Carboni63g
Proteïnes26g
Lípids/Greixos22g
Colesterol39mg
Fibra13,5g
Més informació, ingredients i la recepta completa aquí

Salut i Bon profit!

Comentaris