PRIMAVERA A REUS = GANXET PINTXO

Comença la Primavera i a Reus l'estrenem amb una nova ruta de tapes: La Ganxet Pintxo organitzada per la Cambra de Comerç durant els dies 20 al 30 de març.

Les tapes són petites porcions d'aliments que van des d'una ració de pernil, passant per unes olives, uns pintxos, uns montaditos... Aquest tipus d'aliment informal no es considera un menjar, sinó un aperitiu o un àpat frugal. El risc que correm és que les tapes escollides no siguin les adequades, o que, prèvies a un dinar formal, ajudin considerablement a augmentar el valor energètic de l'alimentació diària i no oblidem que solen acompanyar-se d'una quantitat important de begudes com el vi o la cervesa.

La diversitat d'aquestes menges fa que siguin molt difícils de classificar a nivell nutricional, generalment, riques en greixos i proteïnes i baixes en fibra alimentària. Tot depèn de l'elecció que fem i de l'establiment on mengem, ja que molts ofereixen tapes riques en greixos saturats. Per això és millor optar per tapes que s'acostin a la cuina mediterrània i a les tapes tradicionals. Menjar de tapes no ha d'engreixar però si fem una elecció errònia de les racions, si. A la foto algunes de les tapes d'aquest març 2014.
Selecció Ganxet Pintxo 2014
RECOMANACIONS GANXET PINTXO 2014:

  • Procurem fer la ruta més llarga i aprofitem a caminar pels carrers de la ciutat de Reus, ens ajudarà a augmentar l'activitat física del dia. (mínim 30 minuts)
  • Evitem les tapes fregides, arrebossades i/o amb salses greixoses, optem per coccions a la planxa, vapor, brasa,...
  • Escollim les menges més lleugeres, preferentment amb vegetals (verdures o amanides) o les de peix i/o marisc sense arrebossat, a la planxa o en esqueixada i completem amb una amanida variada.
  • Cal anar amb compte amb la quantitat total i, sobretot, amb la beguda amb la que s'acompanya, recordem alternar amb aigua.

L'alimentació ha de ser contemplada i calibrada en la seva totalitat. El que engreixa són els mals hàbits continuats. Un àpat desequilibrat pot no fer malbé l'alimentació diària si la resta de les preses compensen les mancances o excessos que aquest hagi pogut provocar i sempre pots demanar ajuda al professional Dietista – Nutricionista.

Comentaris