Derbis, Clàssics i alimentació


El calendari futbolístic s’ha confabulat aquest cap de setmana per a fer coincidir dos partits de futbol de gran audiència i/o interès en 2 dies consecutius (Dissabte 25 octubre a les 18h Real Madrid – FC Barcelona i Diumenge 26 a les 12h Reus Deportiu - Nàstic de Tarragona) i a més en horari  molt “adequat” perquè succeeixi el que molts estudis científics confirmen: Veure un partit de futbol gaudint d’aliments salat, dolços, tapes i begudes ensucrades o alcohòliques, etc... ens pot conduir directe al sobrepès.
Derbi + Clàssic
 Aquest fet succeeix per la relació que hi ha entre l'atenció, la memòria i la consciència en l'acte de menjar, fent que quan estem distrets mentre mengem podem engreixar-nos fins a un 35% més, encara que estiguem mirant com un grup de persones perdent pes fent esport.
Pel que sembla, si no parem atenció al que estem menjant, perdem la consciència de la quantitat ingerida, el que ens porta a menjar més en el moment i en el següent àpat. En un dinar o sopar durant la qual es mira la televisió, es consumeix un 10% més d'aliments que el normal, i en la següent menjar un 25%. El contrari passa si ens concentrem en el que ingerim, la quantitat disminueix fins al 10%. I que passa si els extres són a les 18h (Madrid-Barça) o a les 12h (Reus-Nàstic)? Que farem en el sopar i el dinar següent?

 Exemple de pica-piques: 

1 grapadet de cacauets 120 kcal  
1 bossa de patates xips petita 160 kcal 
Entrepà de llom amb formatge 350 kcal
1 croqueta gran 100 kcal 
4 cerveses (mitjanes) 400 kcal
1 Gintònic 200 kcal
Si ets dels que s’ho menja tot sumaries un total de 1330 Kcal (Recorda que el consum orientatiu per a la població general són 2000kcal totals al dia)

 És hora d'adquirir costums més saludables.

  1. Controlem les begudes riques en sucres canviant-les per la versió sense sucre, i les begudes alcohòliques limita les quantitats i escollir les de més baixa graduació o sense alcohol.
  2. Escollim tapes o refrigeris saludables, rics en nutrients (vitamines, minerals i fibra), baixes en greixos i sucres, de coccions suaus (planxa, saltats...) o productes frescos sense cocció, o salses o amaniments.
  3. Gaudim de l’ambient, la socialització, les relacions amb d’altres persones amb gustos similars als nostres,... i sobretot del moment al costat de la família o els amics.
     Bon partit!

Comentaris