Acreditació web d'interès sanitari

dijous, 27 de novembre de 2014

Gran Recapte Aliments 2014

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. 
Aquesta campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya i s'organitza per donar a conèixer la situació actual de pobresa i es calcula que un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya, per aquest motiu, des dels Bancs d'Aliments, es posa en marxa el projecte que enguany arriba a la sisena edició.
Edició 2013
El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris
La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.
En aquest mateix bloc, l'any 2013, vaig contribuir amb el meu granet d'arròs i vaig escriure un exemple de menú complet barat i senzill, pots llegir-ho en aquest enllaç
Voluntariat
Col·labora dedicant el teu temps durant el cap de setmana del 28 i 29 de novembre, als Bancs d'Aliments, fes-te voluntari o coordinador d'un punt de recollida.
Donacions
Si no pots apropar-te a un punt de recollida els dies 28 i 29 de Novembre, pots donar aliments on line: http://www.granrecapte.com/ca/donacions/
Més informació:
Banc dels Aliments
Telèfon: 977 757 444
E-mail: bancreus@yahoo.es

dilluns, 24 de novembre de 2014

Dia Mundial del Dietista-Nutricionista 2014


El Dia Mundial del Dietista-Nutricionista (D-N) se celebrar el 24 de novembre per parlar de la figura del D-N (professional sanitari altament qualificat) i d’alimentació saludable. L'organització va a càrrec del Consejo General de Colegios de Dietistas-Nutricionistas de Espanya (CGD-NE) i la Fundación Española de D-N (FEDN).
Durant aquest dia els D-N, com la resta de dies de l’any, ompliran les xarxes amb missatges d'alimentació i nutrició que interessen a totes les persones i que milloren la seva salut i la seva qualitat de vida.
Qui és el Dietista-Nutricionista?
El D-N és un professional sanitari amb formació Universitària, que desenvolupa activitats orientades a l'alimentació tant de persones individuals com de col·lectius, sanes o malaltes, i en totes les fases de la seva vida, d'acord amb la deontologia professional i els principis de prevenció i salut pública.
Un D-N és el professional que ha d’elaborar dietes, tant per prevenir malalties com per a tractar-les, tenint en compte la patologia, l’estat fisiològic, l’estil de vida i l’edat dels/de les pacients, basant-se en l'evidència científica.
El D-N pot exercir en molts àmbits, els més coneguts actualment són:

 • Clínic en Atenció Primària
 • Clínic hospitalari
 • Comunitari
 • Divulgador
 • Docent
 • Esportiu
 • Educatiu
 • En Indústria Alimentària
 • En Restauració Col·lectiva
 • Investigador / Científic
El tema 2014 és el càncer, i el lema "La Nutrició i el Càncer, sense mites".
El càncer és el problema sociosanitari més important d'Espanya. Segons la SEOM, Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, més de 1.500.000 persones de totes les edats i condició, pateixen càncer a Espanya i cada any hi ha 215.000 casos nous, més de 500 casos nous cada dia. l'alimentació pot ajudar a prevenir-lo, a fer més eficaç el tractament i disminuir els efectes negatius d'aquest.
A continuació podeu veure el vídeo:  
Claus sobre la nutrició i el càncer. 
On s’expliquen les creences populars, la informació científica, els testimonis de Dietistes-Nutricionistes i de malalts de càncer que responen sense embuts ni mitges tintes als principals mites sobre l'alimentació i la seva relació amb la prevenció i ajuda en la lluita contra el càncer. A més es reivindica amb valentia la figura del dietista - nutricionista, una professió sanitària en alça que lluita pel seu reconeixement i contra els intrusismes.

dimecres, 19 de novembre de 2014

Intoleràncies i Al·lèrgies Alimentàries. Reglament Europeu número 1169/2011

El dia 13 de desembre del 2014 entrarà en vigor el nou Reglament Europeu nº1169/2011 sobre la informació dels al·lèrgens que totes les empreses d'hostaleria estan obligades a facilitar.
Estem preparats? 
El Reial Decret espanyol encara no està aprovat, però tenim l'esborrany on inclou que la informació sobre al·lèrgens podrà donar-se de forma escrita o oral i a petició del client. També s'haurà de mostrar, de manera genèrica i en lloc visible, que es disposa d'aquesta informació. (esborrany del Reial Decret)

Com afecta la llei a l'hostaleria? 
Per primera vegada un reglament d’aquestes característiques afecta, a més de la indústria alimentària, a l'hostaleria.

El gran canvi que inclou el Reglament Europeu nº 1169/2011, respecte a altres reglamentacions, és la responsabilitat directa que se li atorga a l'empresa (restaurants i col·lectivitats) sobre la informació alimentària relativa als al·lèrgens, que s'ha de facilitar al consumidor. 
La llei parla de col·lectivitats: qualsevol establiment (inclosos un vehicle o un lloc fix o mòbil) com restaurants, menjadors, centres d'ensenyament, hospitals i empreses de subministrament de menjars elaborats (càtering) en els quals, com a activitat empresarial, es preparen aliments a punt per consumir, pel consumidor final.

En conclusió tot plat servit i que contingui al·lèrgens, haurà de comptar amb la informació adequada; és més, si una empresa serveix en un restaurant o en un menjador plats cuinats per tercers, també és responsabilitat seva la informació.

Tal com està plantejat el reglament, la presència no declarada d'un al·lergen en un aliment, es considera un perill alimentari comparable amb la presència d'una salmonel·la. Com a conseqüència es poden derivar responsabilitats penals (presó, multes i inhabilitacions, segons els casos).

Com em preparo?
Si vols estar preparat, el Mas Carandell t’ofereix la possibilitat de fer-ho mitjançant un curs on aprendrem quins són els principals al·lèrgens, els possibles perills, els aliments que amb més freqüència produeixen al·lèrgies i intoleràncies i que contempla l’annex II de la normativa, Les bones pràctiques per evitar la contaminació creuada amb al·lèrgens...

Si ets monitor de menjador, manipulador d'aliments, treballes en contacte amb els aliments en un hospital, residència, escola, restaurant, bar o ets comerciant de productes a granel. Sigues pioner i especialitzat! destacaràs sobre la competència. 
Trobaràs més informació en aquest enllaç
I recorda, si tens més dubtes o vols adequar el teu negoci al nou reglament el professional Dietista-Nutricionista et pot ajudar. 
Més informació al vídeo següent: http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir3694/doc36408.html

divendres, 14 de novembre de 2014

Dia Mundial de la Diabetis 2014

El Dia Mundial de la Diabetis (DMD) és la campanya de conscienciació sobre la diabetis més important del món. 
Va ser instaurat per la Federació Internacional de Diabetis (FID) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1991, com a resposta a l'alarmant augment dels casos de diabetis en el món. 
El 2007, les Nacions Unides van celebrar per primera vegada aquest dia després de l'aprovació de la Resolució al desembre de 2006 del Dia Mundial de la Diabetis, el que va convertir al ja existent Dia Mundial de la Diabetis en un dia oficial de la salut de l'ONU.

Aquest 2014 per ajudar a la conscienciació un dels objectius de la Federació Internacional de la Diabetis (FID) és donar a conèixer el que significa el cercle blau, símbol de la diabetis, i reforçar el seu paper com a mitjà per atreure l'atenció del públic general cap a la diabetis.

Per això, la FID ha presentat una divertida forma de promocionar el símbol blau: a través de la seva nova aplicació "Selfie" del
Dia Mundial de la Diabetis (DMD). Per aquells que no saben què és una "selfie", es tracta d'una foto d'un mateix o com a part d'un grup, normalment presa per un mateix amb una càmera digital o telèfon i que es comparteix a les xarxes socials. Les "selfies" es poden realitzar en qualsevol lloc, la imaginació és el límit.

Com realitzar la teva "selfie" del cercle blau? 
 1. Descarrega l'aplicació del teu dispositiu IOS o Android 
 2. Permet al Dia Mundial de la Diabetis que usi la foto perquè es pugui compartir a la pàgina de Facebook
 3. Fes una "selfie" o selecciona una foto de la galeria d'imatges 
 4. Mou el cercle blau al voltant de la imatge. Fes servir la teva creativitat! 
 5. Comparteix la teva "selfie" amb els teus amics i afegeix un missatge personal
Totes les "selfies" que es realitzin seran incloses al web de la FID i en altres materials de la campanya. 

Participa! I recorda:
 • Realitzar un esmorzar saludable cada dia reduirà la càrrega mundial de diabetis i estalviarà milers de milions en pèrdua de productivitat i costos sanitaris.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...