Marató TV3: Diabetis i Obesitat

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.
 Aquesta edició 2015 se centra en la DIABETIS i l’OBESITAT, les coneixes?
DIABETIS:
  • Malaltia metabòlica molt estesa que pot afectar tothom, a més és crònica i apareix quan el nostre cos no pot regular la quantitat de sucre (o glucosa) que té a la sang ja que necessitem la insulina. En les persones que tenen diabetis, el pàncrees no produeix prou insulina o bé l’organisme no la utilitza de manera adequada. Això fa que el sucre es quedi a la sang i provoqui molts problemes a l’organisme.
  • Hi ha diferents tipus de diabetis:
    • La diabetis tipus 1 es diagnostica sobretot a gent jove i els símptomes que ens poden ajudar a detectar-la són pèrdua de pes, tenir molta set i molta gana i orinar molt. Estigues alerta!
    • La diabetis tipus 2 afecta sobretot adults és hereditària i no provoca símptomes. Vigila’t!
    • La diabetis que afecta les embarassades o diabetis gestacional.
OBESITAT:
  • L’obesitat és una malaltia que afecta molts òrgans del cos i que provoca diverses complicacions, degut a l’excés de greix acumulat.
  • El mecanisme de l’obesitat és molt complicat i encara força desconegut, no és tan simple com el que mengem i el que cremem. Condiciona la genètica, els nostres hàbits de vida, l’ambient on naixem, ... així que ningú és culpable de ser obès però hi podem posar remei.
  • Les persones amb obesitat tenen més risc de desenvolupar altres malalties, com ara diabetis, càncer i problemes cardiovasculars. També afecta l’estat d’ànim i l’autoestima. Cuida’t!
TRACTAMENTS
La diabetis és una malaltia per a tota la vida i el tractament, a més de seguir una alimentació saludable i moure'ns, passa per prendre fàrmacs i/o la necessitat d’injeccions d’insulina.
El tractament de l’obesitat consisteix a seguir una bona alimentació, fer exercici, canviar els hàbits i mantenir-los (els tractaments que prometen pèrdues de pes espectaculars en poc temps són perillosos). Informa’t!

TRUCA: LA MARATÓ DIU MOLT DE TU.
Per continuar avançant, per guanyar anys i qualitat de vida, per continuar apostant per la investigació, el 13 de desembre de 2015 tenim una cita amb La Marató de TV3.
Participa a les activitats organitzades per exemple al Baix Camp: 

Comentaris