Dia Mundial Càncer 2016

Què puc fer per prevenir el càncer?

Els canvis en la nostra forma de vida fan que cada vegada més persones de tot el món estiguin exposades als factors de risc del càncer, com el tabac, les dietes poc saludables i el sedentarisme. El primer pas efectiu per a la prevenció d'aquesta malaltia és educar i informar les persones i a les comunitats sobre la relació entre el estil de vida i el risc de càncer.
#WorldCancerDay
 Per aquest motiu et proposo iniciar o continuar les següents mesures i hàbits de vida saludables per a la prevenció del càncer:
  1. No fumar. Gairebé el 40 per cent de tots els càncers que es diagnostiquen es relacionen amb el tabac.
  2. Evitar l'obesitat a partir d'una alimentació saludable, limitant el consum de greixos d'origen animal i els sucres. El sobrepès és la segona causa prevenible de desenvolupament del càncer i és el responsable d'almenys un 15% de les morts en pacients oncològics.
  3. Fer activitat física. És aconsellable realitzar 30 minuts d'exercici un mínim de tres vegades per setmana. Hi ha una relació entre l'activitat física i la reducció del càncer de còlon, de mama, úter, esòfag, ronyó i vesícula biliar.
  4. Augmentar el consum de fruita, verdures i hortalisses. L'OMS recomana la fórmula d’un mínim de "Cinc al dia" (per exemple: 2 racions de fruita i 3 de verdures o hortalisses al dia).
  5. Si beus alcohol, disminueix el consum i evita que sigui diari (el vi i la cervesa també són begudes alcohòliques).

Comentaris