PERQUÈ FRACASSEN LES DIETES?

Vas començar una dieta després de les vacances i ja has fracassat?
Perquè sempre et passa el mateix?
Un dels principals problemes és precisament la paraula "Dieta". Quan sentim parlar de dieta ho associem a una connotació negativa, com per exemple a sacrifici, menjar només amanida verda i pollastre a la planxa, tancar-se a casa i no tenir vida social, avorriment, monotonia, gana, ansietat ... qui vol passar per tot això?
I el pitjor de tot això, la majoria de vegades que es comença una dieta es creu que al final hi haurà un fracàs, de manera que ja estem condicionats a fracassar.
Tot això ha passat per seguir les dietes de “calaix” o les dietes sense valoració personalitzada, sense diagnòstic, o sense tenir en compte les emocions, les costums, els gustos... o encara pitjor el mètode o guru de moda.
Sabem que qualsevol restricció d’aliments farà que el pes baixi, això és cert, però també hem de saber que igual que baixem el pes, el nostre cos intentarà recuperar-lo i pujar de nou encara que faci anys que ho hàgim aconseguit.
A més de vegades preferim pagar diners en comptes d'esforçar-nos per guanyar salut i escoltar els professionals que eduquem a "aprendre a menjar" i canviar l’"estil de vida", per tenir salut a llarg termini, no ho volem sentir.
Cal deixar de banda els resultats a curt termini basats en el pes i començar a fixar-nos en un objectiu més saludable com és el canvi d'hàbits a llarg termini.
Instaurant nous hàbits que puguin ser mantinguts en el temps i com ho fem? Doncs ensenyant a sortejar tots els obstacles que ens trobem cada dia i en diferents àmbits, buscant nous sabors i aliments atractius. Menjar també és plaer i els dietistes - nutricionistes que treballem per millorar la salut, reeducar hàbits i ensenyar que no es tracta de prohibir sinó més aviat d'ensenyar, ho sabem. 
Sabem que, el que hem de fer no és començar una dieta que acabarem algun dia, sinó el que hem de fer és començar un estil de vida saludable que duri per sempre.

Comentaris