Dia Mundial Salut 2016

El 7 d'abril és el Dia Mundial de la Salut, aquesta edició 2016 l'OMS centra l’atenció en la diabetis:
  • L'epidèmia de diabetis està augmentant ràpidament en molts països, i de manera extraordinària en els països d'ingressos baixos i mitjans.
  • Una gran proporció dels casos de diabetis són prevenibles. Algunes mesures simples relacionades amb la forma de vida s'han revelat eficaços per prevenir o retardar l'aparició de la diabetis tipus 2. El manteniment del pes adequat, la realització d'activitat física periòdica i una alimentació sana poden reduir el risc de diabetis.
  • La diabetis es pot tractar. La diabetis es pot controlar i tractar per prevenir complicacions. El major accés al diagnòstic, l'educació sobre el control personal de la malaltia i el tractament assequible són components fonamentals de la resposta.
Els esforços per prevenir i tractar la diabetis seran importants per assolir la fita de reduir la mortalitat prematura per malalties no transmissibles en una tercera part l’any 2030. Molts sectors de la societat tenen una important funció per desenvolupar, en particular els governs, docents i fabricants, així com la societat civil, el sector privat, els mitjans informatius i cada un de nosaltres.
L’Objectiu del Dia Mundial de la Salut 2016 és intensificar la prevenció, millorar l'atenció i reforçar la vigilància.
Campanya 2016: Venç a la diabetis

Més informació:
http://www.who.int/diabetes/global-report/es/

Comentaris