La Millor Dieta: Aprèn a comprar, cuinar i menjar

Els Dietistes-Nutricionistes basats en l’evidència científica fa temps que prediquem que la millor dieta és no fer-ne. 
Si! com ho sents. 
No facis dieta, però si modifica els teus hàbits que t'han portat a la situació actual, posteriorment aquests hàbits saludables t’ajudaran a mantenir-ne en el teu pes saludable.

  • Marca’t l’objectiu de millorar els hàbits, com per exemple: menjar millor i fer més activitat física diària. Busquem un per sempre no un ara.
  • Aprimar és perdre greix corporal no perdre pes, i engreixar és augmentar greix corporal, no augmentar de pes. El pes pot augmentar o disminuir per molts altres motius diferents d'aprimar o engreixar, per variacions d'aigua corporal o massa muscular. Per exemple, en dones en edat fèrtil, segons la setmana del cicle menstrual, o en homes per deshidratació després de practicar esport.
  • Si perds pes només millorant l’alimentació endavant però és molt important acompanyar amb activitat física. Fem les coses bé, consultem amb professionals de l'activitat física per evitar la pèrdua de massa muscular.
  • L’entorn ens pot sabotejar. Ens trobem en una societat on l’ambient obesogènic ens influencia en gran mesura els hàbits que seguim. També les persones que ens envolten ens poden “desajudar” ens ofereixen temptacions o ens fan comentaris desmotivadors (pot ser una enveja perquè tu fas les coses bé i aquella persona no pot?).
  • Evitar dir estic a dieta. Recorda que no és una dieta és un canvi d’hàbits, direm doncs estic millorant els meus hàbits o estic aprenent a menjar saludable.
  • Com tot aprenentatge podem tenir dies millors o pitjors, no passa res. Estem realitzant una carrera de fons. Evitem tenir arrancada de cavall i parada de burro.

Consulta’m i pactarem uns objectius realistes, uns objectiu per millorar els hàbits i mantenir el pes perdut a llarg termini. Alguns exemples: Menjo fruita cada dia? Menjo verdures cada dia? Realitzo activitat física suficient?
No comencis una dieta que acabarà algun dia. Comença un estil de vida que duri per sempre. Aprèn a comprar, cuinar i menjar!

Comentaris