Diumenge 16 d'octubre en Jordi Bes Lozano em va entrevistar per al Diari ARA per parlar del plats preparats, l'article:
És saludable comprar cada dia el menjar fet perquè "No tinc temps de cuinar"?
Els dies durs de la pandèmia on ens fèiem fins i tot el pa a casa són història i la recuperació de les rutines laborals han fet ressorgir els plats preparats.
Més informació al article online:
Els plats preparats més saludables i possibles alternatives, gràcies a les meves recomanacions que apareixen així al article:
- Valoreu si mengeu un dia puntual fora de casa o és cada dia, presteu atenció als ingredients i, en cas que feu dos plats, acostuma a ser millor optar per dos primers.
- Una de les claus a l'hora d'escollir un plat preparat és el contingut en sal: el més adequat és que estigui per sota d'1,25 grams per cada 100 grams de producte.
- Existeixen plats preparats que combinen peix, una part de cereal o llegums i verdures. A priori són més saludables, però pot ser que facin curt de verdures i ho podem complementar nosaltres, encara que sigui amb un senzill tomàquet obert.
- Per evitar plats preparats amb un excés de condiments i additius, podeu tenir la previsió de fer prou sopar perquè us en sobri i, amb una mica de creativitat i ingredients afegits, tenir un nou plat senzill i gens avorrit per a la carmanyola de l'endemà.
- En tots els casos, prioritzeu sempre que pugueu les verdures i hortalisses. Es poden combinar amb llegums, que Baró aconsella menjar almenys tres cops a la setmana, o una conserva de peix de qualitat. De postres, prioritzeu la fruita, i de beure, l'aigua.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada