RECOMANACIONS PER A L’ANÈMIA FERROPENICA

Causes:
  • Dèficit nutricional: ingesta baixa i mantinguda de ferro.
  • Disminució de l’absorció: operacions gàstriques, úlceres, malalties inflamatòries intestinal o celiaquia...
  • Augment de les necessitats: En la lactància, l’adolescència i l’embaràs.
  • Increment per pèrdues: hemorroides, menstruacions abundants,...
Símptomes:
Cansament, fatiga, debilitat, irritabilitat, pal•lidesa, falta de gana, caiguda dels cabells, nàusees, diarrees, úlceres bucals, etc...
Tractament dietètic:
L’objectiu és augmentar l’ingesta i l’aprofitament del ferro que ens aporten els aliments per tal de cobrir les nostres necessitats en ferro.
Consells alimentaris:
  • Mengi cada dia una ració de carn o aus o peix o marisc
  • Intenti arribar a les 2 racions de llegums setmanals
  • Mengi verdures i hortalisses a diari, i inclogui verdures de fulles verdes
  • Augmenti el consum de fruites i cítrics que contenen vitamina C
Tractament amb suplements:
Els suplements de ferro s’han de prendre amb l’estomac buit o amb un reductor del pH, és a dir, un àcid com la vitamina C.

Comentaris