Causes:
- Dèficit nutricional: ingesta baixa i mantinguda de ferro.
- Disminució de l’absorció: operacions gàstriques, úlceres, malalties inflamatòries intestinal o celiaquia...
- Augment de les necessitats: En la lactància, l’adolescència i l’embaràs.
- Increment per pèrdues: hemorroides, menstruacions abundants,...
Símptomes:
Cansament, fatiga, debilitat, irritabilitat, pal•lidesa, falta de gana, caiguda dels cabells, nàusees, diarrees, úlceres bucals, etc...
Tractament dietètic:
L’objectiu és augmentar l’ingesta i l’aprofitament del ferro que ens aporten els aliments per tal de cobrir les nostres necessitats en ferro.
Consells alimentaris:
- Mengi cada dia una ració de carn o aus o peix o marisc
- Intenti arribar a les 2 racions de llegums setmanals
- Mengi verdures i hortalisses a diari, i inclogui verdures de fulles verdes
- Augmenti el consum de fruites i cítrics que contenen vitamina C
Tractament amb suplements:
Els suplements de ferro s’han de prendre amb l’estomac buit o amb un reductor del pH, és a dir, un àcid com la vitamina C.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada