LA MONA DE PASQUA

EL PASTIS DE LA MONA
La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur,... La recepta de base és el pa de pessic i a cada casa hi ha la seva recepta.
Característiques nutricionals:
Nutricionalment cada ració de mona  pot arribar a aportar-nos unes 250-300 calories amb un 25-30% de Greixos, un 60-65% d’Hidrats de carboni (simples) i un 10% Proteïna. També ens aportarà gran quantitat de colesterol degut als ous.
Per aquest motiu la mona, com d’altres productes de pastisseria, són una important font d’energia i cal vigilar-ne el seu consum.

LA FIGURA DE XOCOLATA
Característiques nutricionals  de la xocolata:
La xocolata aporta unes 500 calories els 100g ja que és rica en greixos i hidrats de carboni (sucres). 
  • Els Greixos. Procedeixen del greix de cacau, que conté una gran proporció d'àcid gras saturat (esteàric) que, a diferència d’altres, no augmenta el nivell de colesterol en sang.
La xocolata és un estimulant de l'estat d'ànim, perquè conté substàncies amb qualitats antidepressives com:  
  • La teobromina que actua al sistema nerviós estimulant l'alliberament d’endorfines, que provoquen sensació de benestar.
Bona Pasqua!!!

Comentaris

  1. Bona nit Rosa, tan de bo em pogués menjar una mona com la que expliques, sobretot amb una gran figura de xocolata com la que desitgen els meus fills cada cop que passen per davant de cal Baró -saps on és la botiga, nooooo?-
    Bona Pasqua i fins la pròxima. M.Jo

    ResponElimina
  2. Es clar que pots tastar la mona de Pasqua i la figura de xocolata, tots els aliments són bons menjats en quantitat suficient i en freqüència adequada.
    Bon Profit!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada