AGRESSIVITAT I ALIMENTACIÓ

La relació de la nutrició amb els desordres psiquiàtrics ha estat encara poc estudiada però cada vegada és més important en aquest trastorn. 
POSSIBLES CAUSES ALIMENTÀRIES:
  • Esmorzar pobre: Els nens que no prenen un esmorzar complet i saludable pateixen més sovint de nerviosisme, cansament, irritabilitat i conductes agressives.
  • Contaminació per plom: Un estudi a EEUU va mostrar que els nens que han sofert contaminació per plom presenten un major risc de conducta antisocial, delinqüència i agressivitat.
  • La manca d’àcids grassos omega3 a la dieta: Estudis amb presidiaris, alcohòlics i joves violents han descobert que un dèficit en àcids grassos omega3 propicia la depressió i l’agressivitat.  
RECOMANACIONS ALIMENTÀRIES:
  • Potenciar: 
Aliments rics amb omega3 (Ex: sardina, salmó, nous) 
Aliments rics en vitamines i minerals 
  • Limitar: 
Aliments processats: massa salats i massa dolços 
Begudes estimulants (Ex:cafè, nestea, redbull, coles,...)
Begudes alcohòliques
L’excés de proteïnes  
La Brioixeria industrial
CONCLUSIÓ:
Seguir una alimentació saludable: equilibrada, variada i suficient, i si cal, assessorada per professionals de la nutrició.

Comentaris