Recomanacions alimentaries que seguirà el nen oncològic depenen dels efectes secundaris a la malaltia i al tractament:
1. Nàusees i vòmits
Aliments lleugers i de fàcil digestió, amb petites quantitats de líquids ensucrats i afegir aliments més sòlids a poc a poc.
2. Diarrea
Pauta astringent, amb el mínim aport de fibra i greixos.
3. Restrenyiment
Adequat aport de líquids i aliments rics en fibra.
4. Gastritis i mucositis
Bona higiene bucal. Dieta de textura tova i a temperatura ambient.
5. Canvi de gustos i olors dels aliments
Beure líquids en quantitat i Oferir aliments amb gustos forts, cuinats i condimentats.
6. Neutropènia
No consumir aliments crus o poc cuinats i realitzar una alimentació amb baixa càrrega bacteriana. EXEMPLES:
Làctics: Esterilitzats i en envasos comercials. Evitant iogurts i formatges.
Ous: Ous durs. Evitant ous passats per aigua o la truita.
Fruita: Fruites crues senceres, rentades i pelades al mateix moment o Fruita en almívar o Suc de fruita en envàs individual o obert al mateix moment.
Espècies i herbes aromàtiques: Evitar les no cuites, fresques o seques.
És recomanable durant l’ingrés no consumir aliments portats per les visites.
Recordant que aquestes recomanacions poden variar segons el tipus de tractament que segueix el nen i dels seus efectes secundaris. Per això, és bo consultar sempre l’equip mèdic i els dietistes-nutricionistes.
1. Nàusees i vòmits
Aliments lleugers i de fàcil digestió, amb petites quantitats de líquids ensucrats i afegir aliments més sòlids a poc a poc.
2. Diarrea
Pauta astringent, amb el mínim aport de fibra i greixos.
3. Restrenyiment
Adequat aport de líquids i aliments rics en fibra.
4. Gastritis i mucositis
Bona higiene bucal. Dieta de textura tova i a temperatura ambient.
5. Canvi de gustos i olors dels aliments
Beure líquids en quantitat i Oferir aliments amb gustos forts, cuinats i condimentats.
6. Neutropènia
No consumir aliments crus o poc cuinats i realitzar una alimentació amb baixa càrrega bacteriana. EXEMPLES:
Làctics: Esterilitzats i en envasos comercials. Evitant iogurts i formatges.
Ous: Ous durs. Evitant ous passats per aigua o la truita.
Fruita: Fruites crues senceres, rentades i pelades al mateix moment o Fruita en almívar o Suc de fruita en envàs individual o obert al mateix moment.
Espècies i herbes aromàtiques: Evitar les no cuites, fresques o seques.
És recomanable durant l’ingrés no consumir aliments portats per les visites.
Recordant que aquestes recomanacions poden variar segons el tipus de tractament que segueix el nen i dels seus efectes secundaris. Per això, és bo consultar sempre l’equip mèdic i els dietistes-nutricionistes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada