Tot i que no sóc partidaria de canviar les tradicions que són una vegada a l'any si volem preparar uns panellets més saludables podem elaborar la següent recepta de panellets sense sucre.
Panellets sense sucre a l'estil clàssic (15-20 unitats):
- 170-200 grams de farina d'ametlla.
- 1 ou gran + 3 rovells. (número 0 o 1)
- 80-100 grams de poma rostida (uns 200g de poma fresca)
- 200 grams de pinyons (per adornar).
- ratlladura d'una llimona o taronja
- Opcional aroma vainilla
Preparació
- Triturar la poma rostida, ha de quedar una pasta / puré no molt fi.
- Barrejar la pasta de poma, la farina d'ametlla, la ratlladura de la llimona, un ou i 2 rovells ben batuts, ratlladura de llimona i unes gotes d'essència o aroma de vainilla.
- Treballar bé fins que quedi una massa uniforme, consistència plastilina, ànims! a treballar molt la massa.
- Formar una bola, envoltar en paper de film i deixar reposar a la nevera un mínim de 2 hores. Preferiblement reposar d'un dia per l'altre.
- Pre-escalfar el forn a 190 graus.
- Amb la massa ja freda formar boles, ni molt grans ni molt petites.
- Batre un rovell amb 1 cullerada sopera d'aigua, barreja amb els pinyons i deixa reposar 1 minut.
- Passar les boletes per la barreja de pinyons, fins que quedin ben arrebossades.
- Col·locar els panellets en una safata i enfornar, calor dalt i baix, durant 5 minuts o bé fins que s'hagin daurat, mai més de 10 minuts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada