ELS MITES ALIMENTARIS

El mite es relaciona amb contes, faules, persones o coses a les que s'associen característiques i qualitats que no tenen. Aquests mites són veritats per als que creuen en ells, però en realitat no tenen fonament.
Els mites alimentaris no només tendeixen a confondre'ns sinó que poden influir en els nostres hàbits alimentaris i fins i tot perjudicar-nos
  • SALTAR-SE UN ÀPAT:
Saltar un àpat és un mal hàbit. S’aconsellen fer 5 preses diàries, la qual cosa ajuda a no arribar amb excessiva fam i ansietat al següent menjar. D'aquesta manera ens ajuda a controlar la ingesta de grans quantitats de menjar i evitar augmentar de pes. 
  • LA LLET
La llet ens aporta triptòfan que ajuda a dormir. El triptòfan és un aminoàcid essencial necessari per a la formació de melatonina i serotonina  
  • EL PA
El pa de la mateixa manera que la resta dels farinacis (cereals, pastes ...) és ric en hidrats de carboni, el nutrient que necessitem en major proporció constituint la base de la dieta mediterrània. El que augmenta les calories del pa sol ser el que l'acompanya.  
  • BEURE AIGUA:   
L'aigua és un aliment acalori, és a dir, no proporciona energia. És important consumir una quantitat adequada d'aigua, entre 1,5 i 2 litres diaris ja que el 60% del nostre pes corporal és aigua

Comentaris